Blogpost

Discussieavond over de individualisering van de samenleving

Hechten wij nog aan het collectief belang? Wie denkt aan het individu, denkt vooral aan zichzelf, één persoon, iemand, onafhankelijkheid. Mensen participeren in de samenleving als wezens die zich dan weer gedragen als individuen en dan weer als personen die hechten aan het collectief belang. Volledig als individu leven is iets waar in de samenleving in principe geen plaats voor is. Of toch wel? Een discussieavond in Utrecht met Rob Wijnberg.

Spangenberg en  Lampert denken hier in hun boek ‘De grenzeloze generatie’ wel als zodanig over. Zij stellen dat sprake is van een toenemende individualisering van de samenleving, incluis doorgeschoten vrijheden en allerlei gevolgen van dien, waaronder verslavingsproblemen en schulden.

Een zorglijk doch boeiend fenomeen. Immers, waardoor ontstaat die individualisering? Is het een (on)natuurlijk verloop waarbij het einde zoek is? Moeten wij vrezen voor louter op zichzelf gerichte wezens die elkaar straal voorbij lopen?

Genoeg vragen om een pittige discussie te genereren! Hierbij zal Rob Wijnberg, columnist, journalist, filosoof en publicist van ondermeer NRC en NRC Next zijn licht werpen op bovenstaand fenomeen en met het publiek van gedachten wisselen. Wees er dus bij!

Datum: 10 mei 2010

Tijd: 1930-2200 uur

Plaats: Café Florin, Utrecht

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 29 september 20:00
Maandborrel - Amsterdam
vrijdag 29 september 20:00
PJO borrel - Limburg
zaterdag 30 september 11:00
Actie voor het sleepnetwetreferendum - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten