Blogpost

Discussieavond over de individualisering van de samenleving

Hechten wij nog aan het collectief belang? Wie denkt aan het individu, denkt vooral aan zichzelf, één persoon, iemand, onafhankelijkheid. Mensen participeren in de samenleving als wezens die zich dan weer gedragen als individuen en dan weer als personen die hechten aan het collectief belang. Volledig als individu leven is iets waar in de samenleving in principe geen plaats voor is. Of toch wel? Een discussieavond in Utrecht met Rob Wijnberg.

Spangenberg en  Lampert denken hier in hun boek ‘De grenzeloze generatie’ wel als zodanig over. Zij stellen dat sprake is van een toenemende individualisering van de samenleving, incluis doorgeschoten vrijheden en allerlei gevolgen van dien, waaronder verslavingsproblemen en schulden.

Een zorglijk doch boeiend fenomeen. Immers, waardoor ontstaat die individualisering? Is het een (on)natuurlijk verloop waarbij het einde zoek is? Moeten wij vrezen voor louter op zichzelf gerichte wezens die elkaar straal voorbij lopen?

Genoeg vragen om een pittige discussie te genereren! Hierbij zal Rob Wijnberg, columnist, journalist, filosoof en publicist van ondermeer NRC en NRC Next zijn licht werpen op bovenstaand fenomeen en met het publiek van gedachten wisselen. Wees er dus bij!

Datum: 10 mei 2010

Tijd: 1930-2200 uur

Plaats: Café Florin, Utrecht

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten