Blogpost

Discussieavond over de individualisering van de samenleving

Hechten wij nog aan het collectief belang? Wie denkt aan het individu, denkt vooral aan zichzelf, één persoon, iemand, onafhankelijkheid. Mensen participeren in de samenleving als wezens die zich dan weer gedragen als individuen en dan weer als personen die hechten aan het collectief belang. Volledig als individu leven is iets waar in de samenleving in principe geen plaats voor is. Of toch wel? Een discussieavond in Utrecht met Rob Wijnberg.

Spangenberg en  Lampert denken hier in hun boek ‘De grenzeloze generatie’ wel als zodanig over. Zij stellen dat sprake is van een toenemende individualisering van de samenleving, incluis doorgeschoten vrijheden en allerlei gevolgen van dien, waaronder verslavingsproblemen en schulden.

Een zorglijk doch boeiend fenomeen. Immers, waardoor ontstaat die individualisering? Is het een (on)natuurlijk verloop waarbij het einde zoek is? Moeten wij vrezen voor louter op zichzelf gerichte wezens die elkaar straal voorbij lopen?

Genoeg vragen om een pittige discussie te genereren! Hierbij zal Rob Wijnberg, columnist, journalist, filosoof en publicist van ondermeer NRC en NRC Next zijn licht werpen op bovenstaand fenomeen en met het publiek van gedachten wisselen. Wees er dus bij!

Datum: 10 mei 2010

Tijd: 1930-2200 uur

Plaats: Café Florin, Utrecht

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 04 augustus 19:30
Zomerborrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten