#

De Jonge Democraten op advieslijst D66 stellen zich voor!

02 Apr 2010

De Jonge Democraten vermelden met trots dat er JD-leden op de advieslijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen staan. Maar liefst twee oud-Landelijk Voorzitters van de politieke jongerenorganisatie zijn hoog op de advieslijst geplaatst. De 26 jarige Jan Paternotte, oud-Landelijk Voorzitter van oktober 2004 tot oktober 2005, staat op nummer 12. Huidig Tweede Kamerlid Boris van der Ham staat op een vierde plek. Thijs Mulder, actief Jonge Democraat bij de afdeling Maastricht, heeft eveneens een plaats weten te bemachtigen. En tot slot staat ook Frederique Petit, oud internationaal secretaris van de Jonge Democraten, op de advieslijst.

Hier stellen Jan, Thijs en Frederique zich voor!

 

Jan Paternotte (12)

Nederland zou beter af zijn met zo’n 100 Jonge Democraten in de Tweede Kamer. Niet omdat er meer ‘jongeren’ of meer ‘diversiteit’ nodig is in Den Haag. Wel omdat kamerleden bezig moeten zijn met de toekomst in plaats van de eerstvolgende verkiezingen. De Jonge Democraten waren de eerste politieke organisatie die pleitte voor het verhogen van de AOW-leeftijd, om zo de kosten van de vergrijzing voor iedereen betaalbaar te houden. Inmiddels staat D66 weer bijna alleen in het pleidooi om deze verhoging ook echt te realiseren. “Controversieel”, heet het nu. Hetzelfde geldt voor de kilometerheffing, waardoor het meer kan lonen om in een schone auto te rijden. Ook belangrijk voor de toekomst, maar minder populair vlak voor de verkiezingen. We weten wat ons te doen staat: Ga voor de lange termijn, en stem de Jonge Democraten Thijs, Fréderique en natuurlijk ook mij de Tweede Kamer in! www.janpaternotte.nl

 

Thijs Mulder (25)

Jong, Provinciaal & Internationaal!

25 jaar, Onderzoeksassistent & Tutor @ Maastricht University, Actief bij Jonge Democraten Maastricht.

De Nederlandse burger staat momenteel voor belangrijke keuzes over Europa, de wereld en ons eigen Nederland. Nog meer staat de jonge Nederlander voor deze keuzes. Want zij zijn immers degenen die de komende decennia met deze keuzes moeten leven. Dit waarvoor ik mij als jongste kandidaat op de advieslijst heb gekandideerd en daarom is het goed om te zien dat er maar liefst drie JD’ers in het stemadvies zijn opgenomen. Maar zoals het nu staat zal er slechts één in de kamer komen. Dit is natuurlijk niet genoeg! Daarom is mijn stemadvies aan alle Jonge Democraten: Zet Thijs, Jan & Frederique in de top drie!

 

Frederique Petit (39)

Een van de straffen van het niet participeren in de politiek, is dat je door je minderen geregeerd wordt. Een uitspraak van Plato, maar ook een die ik persoonlijk ervaar en lange tijd bij de Jonge Democraten en nu D66, constructief heb kunnen vormgeven.  Mijn naam is Frederique Petit, 26 jaar, onderzoeker en consultant op het gebied van veiligheidsmanagement en terrorismebestrijding en ik wil graag de Tweede Kamer in.

Voorafgaand  aan mijn baan ben ik jarenlang actief geweest bij de JD en heb tegelijkertijd in Schotland Internationale Betrekkingen en Filosofie gestudeerd. Vanuit al die invalshoeken wil ik nu graag de nationale politiek in om Nederlands beleid te veranderen.

Deze concrete veranderingen bestaan voor mij uit: minder ambtenaren, herijking en herinrichting van het nationale veiligheids beleid, ethisch correct en consistent buitenlandsbeleid en ten slotte: meer duurzame organisatie en effectieve en efficiente investeringen in onderwijs. Geprikkeld?  Ga naar: www.frederiquepetit.nl voor meer informatie.

Categorie: Mededelingen