Blogpost

D66 Jongeren gaan voor een Iers ‘JA’

Jonge Democraten naar Ierland om campagne te voeren voor het europees referendum.

Op 12 juni gaan de inwoners van Ierland naar de stembus om op 12 juni al dan niet in te stemmen met het nieuwe Europees hervormingsverdrag. Het verdrag dient als vervanger voor de in Nederland en Frankrijk afgewezen Europese grondwet. De Jonge Democraten, de politieke jongerenorganisatie van D66, gaan volgende week naar de Ierse hoofdstad Dublin om het kamp van de ‘voorstanders’ te ondersteunen in hun campagne. “Wij willen en kunnen uitleggen waarom zowel voor Europa als de individuele lidstaten het nieuwe verdrag nodig is. Kennelijk deelt de Ierse regering, in tegenstelling tot de Nederlandse, deze overtuiging en durven zij het verdrag wel voor te leggen aan hun inwoners. Waar het ‘Nederlands referendum’ is uitonderhandeld in de kabinetsformatie gaan wij vol vertrouwen naar Ierland, en hopen wij ons steentje bij te kunnen dragen aan goede afloop daar,” aldus Floris Kreiken, voorzitter van de Jonge Democraten.

De Jonge Democraten zullen in Ierland de Young Progressive Democrats, de jongerenorganisatie van de Progressive Democrats, bijstaan. Ierland is waarschijnlijk het enige land waar de burger mag stemmen over het Europese verdrag. Dit terwijl het verdrag er juist na aanleiding van het Nederlandse en Franse ‘nee’ is gekomen. Het is dan ook merkwaardig dat juist deze landen het verdrag nu niet aan de kiezers voor durven te leggen. “Het niet houden van het referendum in Nederland zien wij dan ook als een motie van wantrouwen naar de kiezer,” aldus Kreiken.

Ten tijden van de vorige grondwet campagne in Nederland voerde de Jonge Democraten ook actie vóór het verdrag. In 2005 toerden zij met een Europa-caravan achter Geert Wilders aan om zo ook de vóór argumenten goed onder de aandacht te brengen. Deze actie kreeg toen veel aandacht in binnen- en buitenland.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 29 september 20:00
Maandborrel - Amsterdam
vrijdag 29 september 20:00
PJO borrel - Limburg
zaterdag 30 september 11:00
Actie voor het sleepnetwetreferendum - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten