Blogpost

D66 durft wel te kiezen voor jongeren


In bijna elke provincie is er een Jonge Democraat te vinden om op te stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. En niet op onverkiesbare plekken! In Zuid Holland is Geert Jan Wenneker lijsttrekker van D66 Zuid Holland en daarmee niet alleen de jongste binnen D66 maar ook landelijk de jongste lijsttrekker voor deze verkiezingen.

Ook in Friesland, Zeeland en Utrecht staan er Jonge Democraten hoog op de D66 lijsten. Tjidsger Wierda, Marijke Strating en Anita Vink staan op verkiesbare plekken (3, 2 en 5). In Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht staan er ook enkele JDers iets lager op de lijst. Peter van Gool, nummer 12 op de lijst in Noord Brabant, voorzitter Jonge Democraten Brabant en raadscommissielid in Tilburg hoeft niet hoger: "Ik doe dit nu omdat ik er graag bij betrokken ben. Ik word daarin heel goed gestimuleerd door de mensen uit de partij."    

D66 stimuleert jongeren door niet alleen goed te luisteren naar de Jonge Democraten, maar door de jongere garde ook daadwerkelijk het vertrouwen te geven en een kans te gunnen in hun bestuurlijke gelederen. Ook tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad een jaar geleden was de jongste lijsttrekker van alle gemeenten en partijen in Nederland een D66er. De 18-jarige Roy Wieldraaijer voerde in Stadskanaal namens de partij de lijst aan.

De Jonge Democraten zijn een zelfstandige organisatie waar jongeren veel kunnen leren. Veel leden die erg actief zijn geweest maken de overstap naar interessante functies binnen D66. Bekende voorbeelden zijn oud-voorzitters van de Jonge Democraten Boris van der Ham, nu alweer meer dan 4 jaar Tweede Kamerlid en nog altijd een van de jongsten in het parlement en de 21-jarige Jan Paternotte, die meeschreef aan het D66 verkiezingsprogramma en duo-raadslid te Amsterdam geworden is.  

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Stel je kandidaat!

Stel je kandidaat voor het Landelijk Bestuur! Het is vanaf nu mogelijk om je kandidaat te stellen voor het Landelijk Bestuur. Tijdens het Zomercongres in Rotterdam (16 t/m 18 juni 2017) zullen hier...

Lees meer...

maandag 29 mei 20:00
Wat is er terecht gekomen van de millenniumdoelen? - Utrecht
dinsdag 30 mei 19:30
Nederland als belastingparadijs? - Leiden-Haaglanden
dinsdag 30 mei 20:00
Betaalbaarheid van de zorg - Limburg
dinsdag 30 mei 20:00
Arend Jan Wonink – Groningen International - Groningen
woensdag 31 mei 19:30
Tegenpolen Anne-Fleur en Yernaz Ramautarsing - Rotterdam
woensdag 31 mei 20:00
Team Avond - Brabant
vrijdag 02 juni 18:00
Kokkerellen met de Haagsche Rebellen - Landelijk
zaterdag 03 juni 11:00
Introdag - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten