Blogpost

D66 durft wel te kiezen voor jongeren


In bijna elke provincie is er een Jonge Democraat te vinden om op te stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. En niet op onverkiesbare plekken! In Zuid Holland is Geert Jan Wenneker lijsttrekker van D66 Zuid Holland en daarmee niet alleen de jongste binnen D66 maar ook landelijk de jongste lijsttrekker voor deze verkiezingen.

Ook in Friesland, Zeeland en Utrecht staan er Jonge Democraten hoog op de D66 lijsten. Tjidsger Wierda, Marijke Strating en Anita Vink staan op verkiesbare plekken (3, 2 en 5). In Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht staan er ook enkele JDers iets lager op de lijst. Peter van Gool, nummer 12 op de lijst in Noord Brabant, voorzitter Jonge Democraten Brabant en raadscommissielid in Tilburg hoeft niet hoger: "Ik doe dit nu omdat ik er graag bij betrokken ben. Ik word daarin heel goed gestimuleerd door de mensen uit de partij."    

D66 stimuleert jongeren door niet alleen goed te luisteren naar de Jonge Democraten, maar door de jongere garde ook daadwerkelijk het vertrouwen te geven en een kans te gunnen in hun bestuurlijke gelederen. Ook tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad een jaar geleden was de jongste lijsttrekker van alle gemeenten en partijen in Nederland een D66er. De 18-jarige Roy Wieldraaijer voerde in Stadskanaal namens de partij de lijst aan.

De Jonge Democraten zijn een zelfstandige organisatie waar jongeren veel kunnen leren. Veel leden die erg actief zijn geweest maken de overstap naar interessante functies binnen D66. Bekende voorbeelden zijn oud-voorzitters van de Jonge Democraten Boris van der Ham, nu alweer meer dan 4 jaar Tweede Kamerlid en nog altijd een van de jongsten in het parlement en de 21-jarige Jan Paternotte, die meeschreef aan het D66 verkiezingsprogramma en duo-raadslid te Amsterdam geworden is.  

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

woensdag 22 november 20:00
Het Bourgondisch Debat - Brabant
woensdag 22 november 20:00
Venezuela - Rotterdam
vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten