Blogpost

COP15: JD'ers op de klimaattop

Van 7 tot 18 december vind de COP 15 van de UNFCC plaats in Kopenhagen. Verschillende Jonge Democraten zijn hierbij aanwezig onder de vlag van onze wereldwijde overkoepelende organisatie IFLRY. Als IFLRY delegatie lid hebben wij toegang tot het “Bella Center,” de plek waar de onderhandelingen plaatsvinden, side events zijn en waar Non Gouvernementele Organisaties netwerken.

Vrijdagavond 11 December/Zaterdag 12 December

Vrijdagavond ben ik aangekomen bij het partijkantoor van Radikale Ungdom en de IFLRY delegatie ontmoet. IFLRY heeft deze avond een mid term bijeenkomst georganiseerd voor haar delegatie (in de eerste week voornamelijk bestaande uit Canadezen van de Young Liberals of Canada , Noren van Norges Unge Venstre en natuurlijk Joris Heijn en Bart Woord van de Jonge Democraten). De Canadezen zijn met een delegatie van 25 personen, zij hebben hun eigen fundraising gedaan om hier bij te zijn. Het is erg interessant om hun live twitter verslag te volgen van de conferentie.

Zaterdagochtend begon de dag met een meeting bij de Danish Youth Council. Verschillende jeugdorganisaties waren daar om een update te krijgen over hoe de onderhandelingen vorderen, wat verschillende jongerenorganisaties aan het doen zijn tijdens de conferentie. Wat duidelijk werd was dat de onderhandelingen complex zijn en dat het een belangrijke week gaat worden. Er werd al gesproken over een COP 15 ½, wat zou betekenen dat het verdrag over een half jaar wordt getekend. Helaas moest ik al eerder weg om te laten registeren voor het ‘Bella Center”, na anderhalf uur te hebben gewacht (als je aankomt zie je al verschillende NGO’s als Greenpeace, WNF etc. buitenstaan om flyers uit te delen en erg goede koffie) in de rij kon ik naar binnen. De eerste indruk van de Bella Center was indrukwekkend. Over meer dan 100 nationaliteiten, honderden NGO’s stands en 15.000 mensen die rondlopen in het Bella Center.

Na eerst de locatie te hebben verkend ben ik samen met andere delegatie leden naar een side event gegaan georganiseerd door de EU (The private sector in the UNFCCC Options for institutional engagement), de plenaire sessie (er zijn twee plenaire zalen) en naar de vertegenwoordiging van Nederland (Holland Climate House). In het Bella Center was ook de demonstratie te volgen via tv. Het was erg apart om te zien wat er gebeurde, een camera ploeg filmde een groep delegatie mensen die de demonstratie via de tv aan het volgen waren.

 

Later meer….

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Vacature Oriëntatiecommissie

Er is een vacature vrijgekomen in de zoekkant van de oriëntatiecommissie in verband met het aflopen van de termijn van Thomas Bakker. De advieskant van de oriëntatiecommissie helpt kandidaten voor ...

Lees meer...

woensdag 29 maart 19:30
Twentse Lenteborrel JOVD - ROOD - JD - Overijssel
woensdag 29 maart 19:30
Public Speaking - Rotterdam
woensdag 29 maart 20:00
Extra AAV en bijzonder onderwijs - Limburg
woensdag 29 maart 20:00
Teamavond - Brabant
donderdag 30 maart 20:00
Maandelijkse borrel - Friesland
vrijdag 31 maart 20:00
Maandborrel: JDA meets Gespuis! - Amsterdam
zaterdag 01 april 11:00
Derde jaarlijkse Euregiocongres van liberale jongeren - Limburg
zaterdag 01 april 12:00
Introdag - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten