Blogpost

Cop15: JD'ers op de klimaattop 2

Richting het einde van COP15, begint de sfeer voor aanwezige NGO delegaties een aanzienlijk andere vorm aan te nemen. Dinsdag begonnen de grote namen binnen te stromen in het Bella Center, de plek waar alle onderhandelingen in Kopenhagen plaatsvinden. De sprekers bij de welkomstceremonie benadrukten het belang van een stevig akkoord. Deze hoofdpersonen zagen er vermoeid uit, zij weten maar al te goed dat de aankomende dagen niet makkelijk gaan worden.

Met het arriveren van de wereldleiders worden langzaamaan de genodigde gasten van NGO delegaties uit het conferentiecentrum geweerd. De IFLRY delegatie - de internationale liberale jongerendelegatie waar de Jonge Democraten bij zitten in Kopenhagen - kan dinsdag en woensdag met nog slechts 24 mensen naar binnen in het conferentiegebouw. IFLRY had voor aanvang van COP15 toegang verkregen voor 90 jongeren door de VN. Aanstaande vrijdag zal deze delegatie vrijwel zeker helemaal geen toegang meer krjgen en donderdag mogen er 120 jongeren naar binnen en zullen de delegatieleden de competitie aan moeten gaan met zo’n 2000 andere jongeren voor deze schaarse plekken. Voor jongeren die de laatste dagen zijn aangekomen in Kopenhagen is dit een bittere pil, ze hebben soms tien uur in de rij gestaan en worden nu geconfronteerd met het feit dat ze nauwelijks iets mee zullen krijgen van COP15. Wat voor de Verenigde Naties een poging was om jongeren en NGO’s te betrekken bij het tot stand komen van een klimaatakkoord, lijkt nu voor velen te eindigen in het omgekeerde: Richting het einde van de onderhandelingen lijken zij niet meer zo welkom te zijn in het conferentiecentrum.

De eerste week van de onderhandelingen, voordat de grote rellen uitbraken in Kopenhagen, was er overigens van dit alles geen sprake en liepen de zaken in het Bella Center wel gemoedelijk.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen
donderdag 14 september 19:30
Overdracht AAV - Amsterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten