#

Congresvoorzitters en SNC ALV 71 gezocht!

04 Jul 2015

Op 12 september zal de 71e Algemene Ledenvergadering van de Jonge Democraten plaatsvinden in Utrecht. Voor dit congres is het Landelijk Bestuur op zoek naar twee Congresvoorzitters en zes leden voor de Stem- en Notulencommissie! Lijkt het je leuk om de politieke discussies, beleidsmatige inhoud en  de bestuursverkiezingen in goede banen te leiden? Lees dan snel verder en solliciteer!

Congresvoorzitters (CVZ)

Als Congresvoorzitter heb je een zeer belangrijke functie: je moet goed kunnen luisteren, anticiperen, op tijd kunnen ingrijpen en de discussie soepel laten verlopen. Ook wordt er grondige kennis van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement verwacht en is goede kennis van de vereniging noodzakelijk.
De Congresvoorzitters worden begeleid door de Algemeen Secretaris en Secretaris Organisatie en beslissen samen met de landelijk Secretaris Politiek over de volgorde van de agenda van de ALV. De deadline voor sollicitaties voor het congresvoorzitterschap is 3 augustus 2015 om 00:01 uur.

Stem- en notulencommissie (SNC)

De Stem- en Notulencommissie houdt zich bezig met – zoals de naam al verraadt – het tellen van de stemmen en notuleren van amendementen en moties tijdens het congres en het tellen van de stemmen voor de LB-verkiezing. Na het congres ben je ook mede-verantwoordelijk voor de goede afwikkeling van de notulen. Zonder jou kan er niet gestemd worden en is er dus geen congres mogelijk! Als SNC’er dien je de Statuten en het Huishoudelijk Reglement goed te kennen. Het is belangrijk dat je precies te werk gaat en weet wat er in de zaal gebeurt. Voorafgaand aan het congres krijg je een cursus SNC zodat je precies weet wat er in welke situatie van je verwacht wordt.
De leden van de Stem- en Notulencommissie worden ook begeleid door de landelijk Algemeen Secretaris en Secretaris Organisatie en zullen een training krijgen van de landelijk Algemeen Secretaris. De deadline voor sollicitaties voor de Stem- en Notulencommissie is ook 3 augustus 2015 om 00:01.

Alle sollicitaties dienen gestuurd te worden naar Bas Hazeborg via secretaris@jongedemocraten.nl. Met hem kun je ook contact opnemen voor meer informatie.

Categorie: Mededelingen