#

Chantal Weijers wint Jan Willem Bertenstrofee

18 Apr 2011

De Vrienden van de Jonge Democraten, de donateurs en reünisten van de JD, reikt jaarlijks de Jan Willem Bertens Prijs uit aan een Jonge Democraat die zich de afgelopen jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging. De winnaar van de prijs werd ook dit jaar door Jan Willem Bertens zelf op het Voorjaarscongres van de Jonge Democraten in Amsterdam overhandigd. De gelukkige winnaar dit jaar was Chantal Weijers en daarmee liet ze de andere twee genomineerde Floor Terra en Lisalotte van der Tas achter zich.

Chantal Weijers werd vier jaar gelden actief in het afdelingsbestuur van JD Maastricht. Direct na haar aantreden in het afdelingsbestuur heeft zij zich ingespannen om het zeer succesvolle najaarscongres van 2007 gestalte te geven. Na een halfjaar afdelingsbestuur wilde de vereniging meer van haar. Ze besloot zij zich daarom intensiever voor de JD te willen inzetten als secretaris promotie in het Landelijk Bestuur.

 

Onder haar verantwoordelijkheid was de JD met talrijke ludieke actie veelvuldig in het land te zien. Ze wist vele politiek-inhoudelijke statements van de Jonge Democraten op een verrassende en creatieve manier aan het publiek kenbaar gemaakt. Het verstrijken van haar mandaat in het Landelijk Bestuur vormde voor Chantal geen reden om haar inzet voor de JD te beëindigen. Zij had Maastricht verlaten voor een functie in het landelijk bestuur, maar dat had destijds natuurlijk een enorme impact op de afdeling die het plots zonder haar moest stellen. Daarom keerde zij in november 2008 gelijk weer terug in het afdelingsbestuur.

 

Na een jaar als voorzitter van de afdeling Maastricht heeft Chantal van najaar 2009 tot najaar 2010 op verschillende manieren betrokkenheid getoond. Zo is zij voorzitter van de Stem- en Notulencommissie geweest en heeft ze in Nijmegen het congresvoorzitterschap op zich genomen. Indien nodig stond zij paraat!

Echter, zij wilde meer doen. Vanaf september 2010 is zij in haar nieuwe afdeling – Amsterdam – namelijk wederom actief in het afdelingsbestuur. Als algemeen bestuurslid  heeft Chantal de organisatie van het voorjaarscongres te Amsterdam op zich genomen.

 

Deze lijst van laat de enorme inzet van Chantal voor de Jonge Democraten zien. Hartelijk gefeliciteerd Chantal!

Categorie: Mededelingen