Blogpost

Chantal Weijers wint Jan Willem Bertenstrofee

De Vrienden van de Jonge Democraten, de donateurs en reünisten van de JD, reikt jaarlijks de Jan Willem Bertens Prijs uit aan een Jonge Democraat die zich de afgelopen jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging. De winnaar van de prijs werd ook dit jaar door Jan Willem Bertens zelf op het Voorjaarscongres van de Jonge Democraten in Amsterdam overhandigd. De gelukkige winnaar dit jaar was Chantal Weijers en daarmee liet ze de andere twee genomineerde Floor Terra en Lisalotte van der Tas achter zich.

Chantal Weijers werd vier jaar gelden actief in het afdelingsbestuur van JD Maastricht. Direct na haar aantreden in het afdelingsbestuur heeft zij zich ingespannen om het zeer succesvolle najaarscongres van 2007 gestalte te geven. Na een halfjaar afdelingsbestuur wilde de vereniging meer van haar. Ze besloot zij zich daarom intensiever voor de JD te willen inzetten als secretaris promotie in het Landelijk Bestuur.

 

Onder haar verantwoordelijkheid was de JD met talrijke ludieke actie veelvuldig in het land te zien. Ze wist vele politiek-inhoudelijke statements van de Jonge Democraten op een verrassende en creatieve manier aan het publiek kenbaar gemaakt. Het verstrijken van haar mandaat in het Landelijk Bestuur vormde voor Chantal geen reden om haar inzet voor de JD te beëindigen. Zij had Maastricht verlaten voor een functie in het landelijk bestuur, maar dat had destijds natuurlijk een enorme impact op de afdeling die het plots zonder haar moest stellen. Daarom keerde zij in november 2008 gelijk weer terug in het afdelingsbestuur.

 

Na een jaar als voorzitter van de afdeling Maastricht heeft Chantal van najaar 2009 tot najaar 2010 op verschillende manieren betrokkenheid getoond. Zo is zij voorzitter van de Stem- en Notulencommissie geweest en heeft ze in Nijmegen het congresvoorzitterschap op zich genomen. Indien nodig stond zij paraat!

Echter, zij wilde meer doen. Vanaf september 2010 is zij in haar nieuwe afdeling – Amsterdam – namelijk wederom actief in het afdelingsbestuur. Als algemeen bestuurslid  heeft Chantal de organisatie van het voorjaarscongres te Amsterdam op zich genomen.

 

Deze lijst van laat de enorme inzet van Chantal voor de Jonge Democraten zien. Hartelijk gefeliciteerd Chantal!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissieleden gezocht!

Voor het congres van 17 juni zoeken we weer 9 SNC-helden en 4 Congresvoorzitters! Lijkt het je leuk om in de Stem-en Notulencommissie te zitten? Stuur me dan even een mailtje op secretaris@jd.nl! E...

Lees meer...

maandag 01 mei 19:45
Een avond over de Franse verkiezingen: Wie komt er aan de macht? - Arnhem-Nijmegen
maandag 01 mei 20:00
Motieschrijfavond en wethouder Everhardt - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
[WAGENINGEN] Politiek Weerwolven - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
Introborrel - Groningen
dinsdag 02 mei 20:00
Debatavond - Amsterdam
woensdag 03 mei 19:00
Bestuursinteresseborrel - Rotterdam
woensdag 03 mei 19:30
Politieke Algemene Afdelingsvergadering - Leiden-Haaglanden
woensdag 03 mei 20:00
Nieuweledenavond - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten