Blogpost

Blog Israel-Palestina reis -18-09-2016

Blog Israël Palestinareis – Jonge Democraten – 18/09/2016

Zaterdag 17 september vertrokken 13 Jonge Democraten richting Israël. Na een lange reis, de nodige spanningen bij de Israëlische douane en een avontuurlijke rit in het busje van onze chauffeur Mohammed kwamen we aan in ons hostel in Jeruzalem. Ons hostel, in het hartje van het oude stadsdeel van Jeruzalem ligt in een kleurrijk zijstraatje vol met verkopers die uiteenlopende producten verkopen, van t-shirts met een opdruk van Pikajew tot granaatappelsap of falafel, alles is er. De leeftijd van het gebouw waar ons hostel in is gevestigd, 1100 jaar (!), zette al de toon voor wat we op zondag zouden meemaken. Helaas was de nachtrust niet voor iedereen even aangenaam. De islamitische oproep tot gebed rond een uur of vijf werd niet door iedereen gewaardeerd, de alom aanwezige kerkklokken elk half uur vanaf vroeg in de morgen evenmin.

Hoe dan ook, in de morgen stond een tour door de stad op ons te wachten. Het klinkt wellicht vreemd, maar de realisatie die doordrong is dat Jeruzalem ook gewoon een plaats is waar mensen leven. Werkend in winkels, met smartphones bellend onderweg in moderne trams. Ondanks dat je weet dat het niet de dagelijks realiteit is, heerst er toch een beeld van een sterk verdeelde bevolking die elkaar weinig gunt, bestookt met raketten en zichzelf beschermt met muren. De eeuwenoude, nauwe en natuurlijk gegroeide straatjes van Jeruzalem spreken tot de verbeelding. Religies en culturen van over de hele wereld lijken te worden aangetrokken door de gedachte die Jeruzalem belichaamt. We kregen een rondleiding langs de Klaagmuur, de Heilige Grafkerk (waar Jezus zou zijn begraven), en andere belangrijke hot-spots van de stad. Na de tour gingen we door naar Yad Vashem, het Holocaustmuseum. Een erg indrukwekkend museum, gelegen tussen de bergen aan de rand van de stad. Na het verlaten van dit museum waar de gruwelijkheden van de nazi’s zeer beeldend naar voren kwamen, kijk je uit op het glooiende landschap van het “beloofde land”.

Morgen gaan we in gesprek met ambtenaren van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken en gaan we de islamitische wijk Silwan in Jeruzalem bezoeken, die de laatste tijd met een groeiende Israëlische bevolkingstoename te maken heeft. Vervolgens sluiten we de dag af met een borrel met de jongerenafdeling van LIKUD, de politieke partij van premier Netanyahu. Mocht je vragen voor ons of wellicht zelfs voor de mensen hier hebben? Laat het het ons hieronder weten! Morgenochtend checken we het bericht zodat we jullie vragen of opmerkingen mee kunnen nemen!

Met zonnige (30 graden) groetjes,

Israel/Palestina Reis.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Pauline - De Precieze

Het treffen met Pauline vindt plaats in Deventer. Ze had vooraf weinig te raden overgelaten waarom we daar afspraken; ze is in Deventer opgegroeid én het is de plek waar ze voor het eerst actief we...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten