Blogpost

"Agnes, wil jij met mij op z'n 69?"

Vakbonden en werkgevers hebben gisteren vrijwel een akkoord gesloten over de AOW. In 2020 wordt de AOW leeftijd verhoogd naar 66 jaar. De Jonge Democraten – vijf jaar geleden initiatiefnemer van de ophoging van de AOW leeftijd – vinden dit een kwalijk akkoord. Mannelijke leden van de politieke jongerenorganisatie hebben daarom vandaag Agnes Jongerius verleid om toch voor een verhoging naar 69 jaar te kiezen.

 

Agnesje

 

IMG_7013

 

Nederland geeft momenteel 25 miljard per jaar uit aan de AOW, als de leeftijd niet wordt opgehoogd zal dit bedrag in 2040 zijn verdubbeld. De vakbonden liggen sinds jaar en dag dwars op dit onderwerp. Gisteren leken de werkgevers en vakbonden dan tot een uitkomst te zijn gekomen. Maar ook dit voorstel om de AOW leeftijd in tien jaar naar 66 te verhogen, neemt niet weg dat jongeren over een aantal jaar met torenhoge lasten zitten opgescheept.

“De vakbonden houden totaal geen rekening met aankomende generaties”, aldus Thomas Bakker, Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten. “Zij tonen geen enkele solidariteit naar jongeren in dit land, zij zitten over een aantal jaar met de kosten opgescheept. Om dit niet te laten gebeuren, pleiten de Jonge Democraten voor een ophoging van de AOW leeftijd naar 69 jaar.”

Om Agnes Jongerius bewust te maken van de solidariteit die tussen generaties nodig is, hebben vier mannelijke Jonge Democraten haar vanmiddag verleid om toch voor die 69 jaar te kiezen. Met rozen en borden “Agnes, wil jij op z’n 69 met mij?” probeerden zij haar aandacht te trekken. Jongerius gaf hen als reactie om “voor een flexibel systeem te zijn”.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Pauline - De Precieze

Het treffen met Pauline vindt plaats in Deventer. Ze had vooraf weinig te raden overgelaten waarom we daar afspraken; ze is in Deventer opgegroeid én het is de plek waar ze voor het eerst actief we...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten