Blogpost

"Agnes, wil jij met mij op z'n 69?"

Vakbonden en werkgevers hebben gisteren vrijwel een akkoord gesloten over de AOW. In 2020 wordt de AOW leeftijd verhoogd naar 66 jaar. De Jonge Democraten – vijf jaar geleden initiatiefnemer van de ophoging van de AOW leeftijd – vinden dit een kwalijk akkoord. Mannelijke leden van de politieke jongerenorganisatie hebben daarom vandaag Agnes Jongerius verleid om toch voor een verhoging naar 69 jaar te kiezen.

 

Agnesje

 

IMG_7013

 

Nederland geeft momenteel 25 miljard per jaar uit aan de AOW, als de leeftijd niet wordt opgehoogd zal dit bedrag in 2040 zijn verdubbeld. De vakbonden liggen sinds jaar en dag dwars op dit onderwerp. Gisteren leken de werkgevers en vakbonden dan tot een uitkomst te zijn gekomen. Maar ook dit voorstel om de AOW leeftijd in tien jaar naar 66 te verhogen, neemt niet weg dat jongeren over een aantal jaar met torenhoge lasten zitten opgescheept.

“De vakbonden houden totaal geen rekening met aankomende generaties”, aldus Thomas Bakker, Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten. “Zij tonen geen enkele solidariteit naar jongeren in dit land, zij zitten over een aantal jaar met de kosten opgescheept. Om dit niet te laten gebeuren, pleiten de Jonge Democraten voor een ophoging van de AOW leeftijd naar 69 jaar.”

Om Agnes Jongerius bewust te maken van de solidariteit die tussen generaties nodig is, hebben vier mannelijke Jonge Democraten haar vanmiddag verleid om toch voor die 69 jaar te kiezen. Met rozen en borden “Agnes, wil jij op z’n 69 met mij?” probeerden zij haar aandacht te trekken. Jongerius gaf hen als reactie om “voor een flexibel systeem te zijn”.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten