Bestuur & Organisatie

Bestuur & Organisatie

De vakgroep Bestuur & Organisatie houdt zich bezig met de fijne kneepjes van de organisatorische aangelegenheden binnen de vereniging. Hoe zorg je ervoor dat een groep mensen bij elkaar blijft? Hoe organiseer je een activiteit? En met welke zaken dien je rekening te houden om je functie goed uit te oefenen? 

Bestuurstrainingen & Terugkomsessies
Hoe maak je van een groep verkozen mensen op een AAV een geoliede machine die de afdeling draaiende houdt of misschien wel naar een hoger niveau tilt? Daarvoor is het belangrijk dat jullie jezelf, elkaar en elkaars werkwijze beter leren kennen. Op die manier kun je optimaal gebruik van elkaar maken bij de realisatie van je beleidsplan en leren van mensen die uitblinken in iets waar jij misschien nog moeite mee hebt.
Een bestuurstraining kan uit verschillende elementen bestaan, afhankelijk van wat jullie willen bereiken en wat voor groep jullie zijn.

Enkele elementen kunnen zijn:
• Teambuilding
• Feedback
• Evaluatie
• Conflicthantering
• Beleidsontwikkeling
• Visievorming
• Ledenactivering
• Leiderschap
• Communicatie
Met de aanvrager(s) wordt een intake gedaan, zodat we een maatwerk training kunnen aanbieden.
Tijdens een terugkomsessie kun je eventuele zaken die niet behandeld zijn op je bestuursweekend behandelen, maar ook met de trainer kijken waar jullie staan in je groepsproces of in je beleidsplan. Maak gebruik van deze mogelijkheid en haal meer uit je bestuursjaar!

Mediation
Werkgroepen, teams, commissies, afdelingsbesturen: waar met elkaar samengewerkt wordt, wordt gecommuniceerd. En soms ontstaat er spanning. Natuurlijk probeer je er eerst samen uit te komen als je ergens mee zit, maar soms loopt de spanning hoog  op. Dan is het handig als een derde, onafhankelijke partij jullie helpt om te zorgen dat zaken uitgesproken worden en jullie weer verder kunnen.

Voorzitterstraining
“A true leader creates more leaders” is een van de vele gezegden over leiderschap. Hoe geef je als een voorzitter leiding aan een afdeling? Hoe zorg je ervoor dat al je bestuursleden optimaal tot hun recht komen en datgene kunnen doen waar ze het beste in zijn? Wat hebben ze nodig en hoe kunnen ze daarin gefaciliteerd worden? Hoe houd je als voorzitter overzicht en zorg je dat je zelf niet teveel bezig bent met uitvoerende taken? Dit soort vragen komen aan bod in deze training. 

Coaching & Intervisie
Naast de bestuurstrainingen en terugkomsessies zijn onze bestuurstrainers ook beschikbaar voor coaching en intervisie. Als bestuursleden behoefte hebben aan individuele begeleiding of juist als groep dieper in willen gaan op gezamenlijke dilemma's of vragen dan kan coaching of intervisie de oplossing zijn.

Coaching is ook mogelijk wanneer je als bestuur een conflict hebt waar je zelf niet uit denkt te komen. Wij denken graag met jullie mee, dus informeer naar de mogelijkheden. 

 

JD Blog

Stel je kandidaat!

Stel je kandidaat voor het Landelijk Bestuur! Het is vanaf nu mogelijk om je kandidaat te stellen voor het Landelijk Bestuur. Tijdens het Zomercongres in Rotterdam (16 t/m 18 juni 2017) zullen hier...

Lees meer...

zaterdag 27 mei 20:00
Bestuur Interesse Borrel Sessie (BIBS) - Landelijk
maandag 29 mei 20:00
Wat is er terecht gekomen van de millenniumdoelen? - Utrecht
dinsdag 30 mei 19:30
Nederland als belastingparadijs? - Leiden-Haaglanden
dinsdag 30 mei 20:00
Betaalbaarheid van de zorg - Limburg
dinsdag 30 mei 20:00
Arend Jan Wonink – Groningen International - Groningen
woensdag 31 mei 19:30
Tegenpolen Anne-Fleur en Yernaz Ramautarsing - Rotterdam
woensdag 31 mei 20:00
Team Avond - Brabant
vrijdag 02 juni 18:00
Kokkerellen met de Haagsche Rebellen - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten