Utrecht

Enquête!

We zijn erg benieuwd naar jullie mening over de afdeling Utrecht, de activiteiten die georganiseerd worden en hoe daarover gecommuniceerd wordt. Om daar achter te komen hebben we een korte enquête gemaakt die je hier kunt vinden. We willen je vragen deze in te vullen, het duurt slechts een paar minuten. Op deze manier hopen we een beter inzicht te krijgen in jullie ervaringen en verwachtingen.

Alvast heel erg bedankt!

Algemene Afdelingsvergadering

Op maandag 15 december vindt de Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van de JD Utrecht weer plaats. Meer informatie over deze AAV volgt nog. Mocht je echter nu al vragen hebben mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur gezocht!

Jonge Democraten Utrecht zoekt nieuw bestuur

Met zo’n 900 leden, iedere maandagavond een activiteit en diverse inhoudelijke werkgroepen is de JD Utrecht een actieve vereniging. In september zal niet alleen een nieuw collegejaar starten, maar gaat ook een nieuw bestuur plaatsnemen.

 

Bij de Jonge Democraten stel je jezelf kandidaat voor een functie tijdens de Algemene Afdelings Vergadering (AAV). Het kan dus zijn dat je een tegenkandidaat hebt en je andere leden moet overtuigen op jou te stemmen. Om die reden kan het handig zijn vast over de volgende vragen na te denken: waarom een bestuursjaar bij een politieke jongerenorganisatie? Wat antwoord je wanneer je over een aantal jaar op sollicitatiegesprek gaat en de interviewer vraagt wat je van dit bestuursjaar geleerd hebt? Welke vaardigheden zijn een toevoeging aan het bestuur? Welke vaardigheden wil je graag ontwikkelen?

 

Het bestuur maak je in feite samen. Als team stel je een beleidsplan op en gedurende het jaar is er volop de mogelijkheid om jezelf nieuwe uitdagingen te geven. Per week zul je gemiddeld 12 uur bezig zijn met het bestuur. Dit houdt in dat er bovengemiddeld drukke periodes kunnen zijn, maar ook tijden waarin het wat rustiger is.

Uiteraard komen de specifieke vacatures nog online te staan. Bij het maken van je keuze voor een bepaalde functie kun je letten op de volgende eigenschappen: betrokkenheid, overdracht, organisatie, besluitvorming en politieke inhoud.
Enthousiast geworden? Kom dan maandagavond 19 mei om 19.30 naar het bestuursinteresse-halfuur voorafgaand aan de activiteit!

Jongeren delen gratis pillen uit


 
De komende twee weken zullen er gratis pillen uitgedeeld worden in verschillende grote steden in Nederland, waaronder Utrecht. De actie is onderdeel van een breder platform MDMJA. De naam is een samentrekking van ‘JA’ en ‘MDMA’, de werkzame stof in XTC-pillen. 
 
 
Op koningsnacht, Koningsdag en tijdens het gehele festivalseizoen worden er op grote schaal door jongeren XTC en andere partydrugs gebruikt. Met het huidige Nederlandse drugsbeleid zorgt dit gebruik voor gevaarlijke situaties. Dankzij het illegale karakter van de drugs zijn gebruikers slecht geïnformeerd en lopen zij een groot risico om vervuilde drugs te gebruiken. Ongelukken met dodelijke afloop komen ieder jaar weer voor. 
 
Het gebruik van XTC is een gezondheidsprobleem. De herkomst en de ingrediënten van de pillen zijn niet bekend; dit maakt de risico’s van het gebruik onaanvaardbaar groot.
 
De productie en het gebruik van XTC moeten uit de illegaliteit gehaald en vervolgen streng gereguleerd worden. Een ontmoedigingsbeleid, hogere kwaliteitseisen en gedegen voorlichting moeten het aantal drugsdoden sterk omlaag brengen. Met de opbrengsten uit accijnzen, zoals die ook voor tabak en alcohol gelden, moeten de kosten hiervoor dekken en tellen verder op bij de algehele belastinginkomsten van de staat.
 
De groep jongeren achter MDMJA lanceert ook t-shirts, waaraan een aantal ambassadeurs zich verbonden heeft. Onder de ambassadeurs zijn Raymond van Mil, Shug la Sheeda, Joost Gimbel aka HOAX, Andre Maloteux en ontwerper van het t-shirt Lisa van Kleef. Dit zijn mensen die actief zijn in de scene waarin het XTC-gebruik relatief hoog is. Zij willen door het dragen van de t-shirts de discussie mede aanzwengelen. 

Om 19:30 uur zal een groep jongeren achter het platform MDMJA beginnen op Janskerkhof met het uitdelen van de pillen.

DE GROTE VERKIEZINGSPROGRAMMA'S-TEST

Op woensdag 19 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Ook in Utrecht is het campagnecircus inmiddels in volle hevigheid losgebarsten: posters op elke straathoek, flyerende politici in het centrum en bijna elke week wel een debat.
De Jonge Democraten Utrecht doen een poging orde te scheppen in deze chaos door vrijwel alle partijprogramma's naast elkaar te leggen en eens kritisch te bekijken. Op basis van criteria als concreetheid, aantal bladzijden, leesbaarheid en diversiteit in onderwerpen zijn de programma's beoordeeld. Het resultaat, een overzicht van het politieke landschap van Utrecht, is hier te vinden. Doe er je voordeel mee en lees het eens door. Om vervolgens natuurlijk goed voorbereid naar de stembus te gaan op 19 maart!

Campagnetraining verplaatst

In verband met de trieste ontwikkelingen rond het overlijden van Els Borst is door de Jonge Democraten en D66 besloten alle campagne-activiteiten stil te leggen tot in ieder geval 18 februari. De campagne-aftrap en -training die voor maandag 17 februari gepland stonden gaan dan ook niet door. We willen op deze manier op gepaste wijze stil staan bij het overlijden van Els Borst. Onze gedachten gaan uit naar familie en nabestaanden.
De campagnetraining die gepland stond zal op een ander moment worden aangeboden. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk.

Nieuws

Enquête!

We zijn erg benieuwd naar jullie mening over de afdeling Utrecht, de activiteiten die georganiseerd worden en hoe daarover gecommuniceerd ...

Lees meer...

Weblog

Thema avond over defensie

Sprekers: Maarten Gehem, Rienk Sijbrandi Gespreksleider: Xander Bouwman Datum: 13-10-2014 Op een herfstige maandagavond had de landelijke werkgroep defensie voor de Jonge ...

Lees meer...

Twitter JD Utrecht

Word lid!

JD Utrecht Online netwerken

Facebook GroupTwitter

maandag 24 november 20:00
EU vs Rusland? - Utrecht
vrijdag 28 november 17:30
Thank God It's Friday! - Utrecht
maandag 01 december 20:00
De Nederlandse Energiewende - Utrecht
woensdag 03 december 20:00
JDU de stad uit: High in Amersfoort! - Utrecht
maandag 08 december 20:00
De kloof tussen voortgezet- en hoger onderwijs - Utrecht
maandag 15 december 20:00
Algemene Afdelingsvergadering - Utrecht
donderdag 18 december 18:00
Kerstdiner & kerstactiviteit: Save the Date! - Utrecht

» Bekijk volledige kalenderOntvang nieuwsbrief in HTML?

© 2013 Jonge Democraten

RKR Cookie Banner