Utrecht

Algemene Afdelingsvergadering

Op maandag 15 december vindt de Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van de JD Utrecht weer plaats. Meer informatie over deze AAV volgt nog. Mocht je echter nu al vragen hebben mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jongeren delen gratis pillen uit


 
De komende twee weken zullen er gratis pillen uitgedeeld worden in verschillende grote steden in Nederland, waaronder Utrecht. De actie is onderdeel van een breder platform MDMJA. De naam is een samentrekking van ‘JA’ en ‘MDMA’, de werkzame stof in XTC-pillen. 
 
 
Op koningsnacht, Koningsdag en tijdens het gehele festivalseizoen worden er op grote schaal door jongeren XTC en andere partydrugs gebruikt. Met het huidige Nederlandse drugsbeleid zorgt dit gebruik voor gevaarlijke situaties. Dankzij het illegale karakter van de drugs zijn gebruikers slecht geïnformeerd en lopen zij een groot risico om vervuilde drugs te gebruiken. Ongelukken met dodelijke afloop komen ieder jaar weer voor. 
 
Het gebruik van XTC is een gezondheidsprobleem. De herkomst en de ingrediënten van de pillen zijn niet bekend; dit maakt de risico’s van het gebruik onaanvaardbaar groot.
 
De productie en het gebruik van XTC moeten uit de illegaliteit gehaald en vervolgen streng gereguleerd worden. Een ontmoedigingsbeleid, hogere kwaliteitseisen en gedegen voorlichting moeten het aantal drugsdoden sterk omlaag brengen. Met de opbrengsten uit accijnzen, zoals die ook voor tabak en alcohol gelden, moeten de kosten hiervoor dekken en tellen verder op bij de algehele belastinginkomsten van de staat.
 
De groep jongeren achter MDMJA lanceert ook t-shirts, waaraan een aantal ambassadeurs zich verbonden heeft. Onder de ambassadeurs zijn Raymond van Mil, Shug la Sheeda, Joost Gimbel aka HOAX, Andre Maloteux en ontwerper van het t-shirt Lisa van Kleef. Dit zijn mensen die actief zijn in de scene waarin het XTC-gebruik relatief hoog is. Zij willen door het dragen van de t-shirts de discussie mede aanzwengelen. 

Om 19:30 uur zal een groep jongeren achter het platform MDMJA beginnen op Janskerkhof met het uitdelen van de pillen.

DE GROTE VERKIEZINGSPROGRAMMA'S-TEST

Op woensdag 19 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Ook in Utrecht is het campagnecircus inmiddels in volle hevigheid losgebarsten: posters op elke straathoek, flyerende politici in het centrum en bijna elke week wel een debat.
De Jonge Democraten Utrecht doen een poging orde te scheppen in deze chaos door vrijwel alle partijprogramma's naast elkaar te leggen en eens kritisch te bekijken. Op basis van criteria als concreetheid, aantal bladzijden, leesbaarheid en diversiteit in onderwerpen zijn de programma's beoordeeld. Het resultaat, een overzicht van het politieke landschap van Utrecht, is hier te vinden. Doe er je voordeel mee en lees het eens door. Om vervolgens natuurlijk goed voorbereid naar de stembus te gaan op 19 maart!

Campagnetraining verplaatst

In verband met de trieste ontwikkelingen rond het overlijden van Els Borst is door de Jonge Democraten en D66 besloten alle campagne-activiteiten stil te leggen tot in ieder geval 18 februari. De campagne-aftrap en -training die voor maandag 17 februari gepland stonden gaan dan ook niet door. We willen op deze manier op gepaste wijze stil staan bij het overlijden van Els Borst. Onze gedachten gaan uit naar familie en nabestaanden.
De campagnetraining die gepland stond zal op een ander moment worden aangeboden. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk.

Schrijfcommissie

Nieuw bij JD Utrecht: de schrijfcommissie

Deze commissie zal zich bezig gaan houden met, zoals de naam al doet vermoeden, het schrijven van artikelen. Als politieke jongeren leren we door met elkaar praten of sprekers uit te nodigen veel over allerlei verschillende onderwerpen. Het zou zonde zijn als al die opgebouwde kennis niet gedeeld wordt en daarom willen we jullie aanmoedigen ideeën en gedachten op papier te zetten. Dit kunnen artikelen zijn voor op de website van de JD of in de DEMO, maar ook opiniestukken of ingezonden brieven in regionale of landelijke media zijn natuurlijk een optie.

Het idee is dat deze commissie de vorm aanneemt van een poule van leden die graag mee willen werken aan het schrijven van artikelen. Je kunt daarbij denken aan het brainstormen over een onderwerp, het daadwerkelijke schrijven van de tekst of het redigeren van artikelen voordat ze worden gepubliceerd. 
Lijkt dit je wat? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek iemand van het bestuur hierover aan! Als zich een groepje van mogelijk geïnteresseerden heeft gevormd zal een moment georganiseerd worden om de precieze werkwijze verder vorm te geven, maar in principe is het de bedoeling dat schrijfgrage leden elkaar op deze manier weten te vinden en zo snel mogelijk aan de slag kunnen.

Duurzame Kerst

Duurzame Democraten: Jonge Democraten vieren duurzaam Kerstfeest

Het is weer december: tijd om veel geld uit te geven, te eten en bij elkaar te zijn. Geen geschikte maand om duurzaam te denken. De Jonge Democraten Utrecht laten echter zien dat ook dit feest op een duurzame manier gevierd kan worden. De Kerstkaarten die alle leden ontvangen hebben dan ook een duurzaam tintje: meer dan 600 kaarten zullen door de Democraten zelf per fiets worden bezorgd in Utrecht. Ook de Kerstkaart zelf geeft duurzame tips om de kaart een tweede leven te geven.
Op vrijdag 20 december zullen een aantal Democraten door Utrecht fietsen om de kaarten persoonlijk in de bus te doen. Hiermee wordt het geld van de postzegels bespaard. Met deze besparing kunnen ze maatschappelijke organisaties uitnodigen om mee te eten bij hun Kerstdiner op 20 december. Uitgenodigd zijn onder andere Stichting Move, Bits Of Freedom en Grenzeloos Ontmoeten. Voorzitter Ayla Schneiders: “Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Hiermee laten we zien dat je zelfs op hele kleine schaal duurzaam bezig kunt zijn.”

Nieuws

Algemene Afdelingsvergadering

Op maandag 15 december vindt de Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van de JD Utrecht weer plaats. Meer informatie over deze AAV volgt nog. ...

Lees meer...

Weblog

Fietshoofdstad Utrecht: over fietszeeën en fietsfiles

16 november – Utrecht Utrecht is de stad van de stalen ros. CNN noemde de stad zelfs fietshoofdstad van de wereld. De tweewieler wordt graag gebruikt om Nederland over de ...

Lees meer...

Twitter JD Utrecht

Word lid!

JD Utrecht Online netwerken

Facebook GroupTwitter

vrijdag 28 november 17:30
Thank God It's Friday! - Utrecht
maandag 01 december 20:00
De Nederlandse Energiewende - Utrecht
woensdag 03 december 20:00
JDU de stad uit: Happy in Amersfoort! - Utrecht
maandag 08 december 20:00
De kloof tussen voortgezet- en hoger onderwijs - Utrecht
maandag 15 december 20:00
Algemene Afdelingsvergadering - Utrecht
donderdag 18 december 18:00
Kerstdiner & kerstactiviteit: Save the Date! - Utrecht

» Bekijk volledige kalenderOntvang nieuwsbrief in HTML?

© 2013 Jonge Democraten

RKR Cookie Banner