Utrecht

Vacature Twinningteam

MELD JE AAN VOOR HET TWINNINGTEAM!

Wil jíj met JD Utrecht een reis naar het buitenland organiseren? Mooi! Dan is het twinningteam iets voor jou. Vanaf half oktober zal een kleine groep mensen aan de slag gaan met het organiseren van een reis, een ‘Twinning’, naar een land naar keuze. De reis zal de vorm aannemen van een uitwisseling met een buitenlandse zusterorganisatie. Tijdens de Twinning is er ruimte om te leren over de politieke situatie in het land, maar is er uiteraard ook ruimte voor ontspanning.

Het twinningteam is een leuke manier om een hele interessante activiteit voor de afdeling te organiseren. Juist ook nieuwe leden zijn van harte welkom in het twinningteam. Lijkt je het leuk om, samen met een groepje JD’ers, aan de slag te gaan met het organiseren van deze fenomenale reis? Stuur dan vóór zondag 11 oktober 23:59 een mail met een korte motivatie (100 – 200 woorden) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuw JDUtrecht bestuur en KasCo!

JDUtrecht heeft zeven nieuwe bestuursleden! Tijdens de Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van afgelopen maandag 29 juni zijn Joost Blok (Voorzitter), Pauline Gerth van Wijk (Algemeen Secretaris), Gust van der Meeren (Penningmeester), Daan Donkers (Secretaris Promotie & Ledenbinding), Bas Redert (Secretaris Interne Organisatie), Ingrid Weerts (Secretaris Externe Organisatie) en Corwin van Schendel (Secretaris Lokale Pers & Politiek) verkozen als nieuw bestuur van onze afdeling. Vanaf september zullen zij de leiding hebben over JDUtrecht. Tot die tijd heeft Van Brouwershaven I het nog voor het zeggen.

Daarnaast hebben we vanaf september ook een nieuwe KasCo! Marc Schwartz, Dajo Roorda en Ayla Schneiders zullen de kascontrole op zich gaan nemen.

We feliciteren hen allen van harte en kijken uit naar een mooie bestuursoverdracht deze zomer!

Algemene Afdelingsvergadering: maandag 29 juni om 19:30u!

Op maandag 29 juni is er weer een Algemene Afdelingsvergadering (aanvang 19:30 uur) in de Florin, Nobelstraat 2 te Utrecht (stad)! Op het programma staan een korte verantwoording van het bestuur, een financieel blok, de behandeling van het afdelingsreglement en natuurlijk de bestuursverkiezingen!

Meld je aan voor de AAV!

Indien je al weet dat je aanwezig kunt zijn op de AAV stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat er al een stemkaart voor je klaarligt! Vermeldt bij je aanmelding ook of je een papieren of digitale versie van het programmaboekje wilt ontvangen. Indien je je niet minimaal vijf dagen voor aanvang van de AAV - woensdag 24 juni - hebt aangemeld kunnen wij je niet meer voorzien van een papieren programmaboekje.

De notulen van de AAV van 13 april 2015 vind je hier. De financiële update is vanwege tijdgebrek geschrapt uit de agenda. Het concept afdelingsreglement is klaar! Je vindt het hier. Amendementen op het AR kunnen tot drie dagen voor de AAV, dus tot en met 26 juni, ingediend worden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het format vind je hier. Het is ook mogelijk moties en organimo's in te dienen, het format vind je hier. De moties en organimo’s kunnen tot zeven dagen voor aanvang van de AAV, dus tot en met 22 juni, door ieder lid van de afdeling Utrecht ingediend worden en kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor aanvullende vragen kan er ook gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l

Verder hebben de volgende personen zich kandidaat gesteld voor het afdelingsbestuur: Joost Blok (Voorzitter), Corwin van Schendel (Voorzitter & Secretaris Lokale Pers & Politiek), Paul Bijenhof (Voorzitter & Lokale Pers & Politiek), Marthijn Mudde (Algemeen Secretaris), Pauline Gerth van Wijk (Algemeen Secretaris), Gust van der Meeren (Penningmeester), Yosri van Huissteden (Penningmeester) Daan Donkers (Secretaris Promotie & Ledenbinding), Bas Redert (Secretaris Interne Organisatie), Wouter Visser (Secretaris Interne Organisatie) en Ingrid Weerts (Secretaris Externe Organisatie). Hun motivatie voor de betreffende functie vind je door op de functie achter hun namen te klikken.

Dajo Roorda, Gust van der Meeren , Marc Schwartz en Ayla Schneiders hebben zich kandidaat gesteld voor de KasCo.

Voor aanvullende vragen kan er ook gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l. De concept agenda van de AAV vind je hier.

Hierbij ook de amendementen (nr. 1 t/m 15 en nr. 16 t/m 26) op het AR. 14 amendementen van de in totaal 26 ingediende amendementen zijn reeds overgenomen door de indiener. Dit betekent dat er slechts 12 amendementen niet zijn overgenomen.

Hierbij ook het digitale programmaboekje.

Houd ook onze Facebookpagina en website in de gaten!

Meld je aan voor het afdelingsbestuur of de KasCo van JDUtrecht!

Tijdens de Algemene Afdelingsvergadering (AAV) die op maandag 29 juni (aanvang 19:30 uur) in de Florin, Nobelstraat 2 te Utrecht(stad), zal plaatsvinden, zullen zeven afdelingsleden verkozen worden die tijdens het bestuursjaar 2015-2016 de kar voor  JDUtrecht zullen trekken. Heb jij interesse in een bestuursjaar bij JDUtrecht en wil je meer weten over de functies die vacant komen te staan? Kijk dan snel hier naar de functieprofielen van de volgende zeven functies:  

- Voorzitter
- Algemeen Secretaris
- Penningmeester
- Secretaris Promotie & Ledenbinding
- Secretaris Interne Organisatie
- Secretaris Externe Organisatie
- Secretaris Lokale Pers & Politiek

Hieronder lees je alles over de procedure om je kandidaat te stellen voor het afdelingsbestuur. Lees deze tekst goed door, want alle informatie die je nodig hebt, staat hier in! Indien je na het doorlezen van deze tekst nog vragen hebt, kun je contact opnemen met Daniella Caelers, Algemeen Secretaris van het afdelingsbestuur JDUtrecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kascontrolecommissie (KasCo)

Naast afdelingsbestuursleden zijn we ook weer op zoek naar 2 (liefst 3) nieuwe leden voor onze Kascontrolecommissie. Deze commissie komt 3 á 4 keer per jaar samen, controleert de werkzaamheden van de penningmeester en geeft advies over het te voeren financiële beleid. Meer informatie over deze functie vind je hier. Heb jij interesse? Vul dan snel het kandidaatstellingsformulier in en stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.n.v. Daniella Caelers, Algemeen Secretaris van het afdelingsbestuur JDUtrecht.

Interesse?

Voor potentiële bestuursleden organiseert het afdelingsbestuur op vrijdag 29 mei om 19:00 uur in Broers (Janskerkhof 9, Utrecht (stad)) een Interesseavond, waarbij huidige bestuursleden hun functies zullen toelichten en waarbij je hen alles kunt vragen over het lidmaatschap van het afdelingsbestuur. Kun je niet aanwezig zijn op deze Interesseavond? Niet getreurd, de huidige bestuursleden staan altijd open voor vragen dus schroom niet om ze een mailtje te sturen of ze aan te spreken tijdens één van de afdelingsactiviteiten.

De Oriëntatiecommissie

Mocht je, na een bezoek aan de Interesseavond, het lezen van de functieprofielen of een gesprek met een van de huidige bestuursleden, enthousiast zijn geworden over een bestuursjaar bij JDUtrecht en het bekleden van een specifieke functie dan kun je, je aanmelden bij de Algemeen Secretaris van de afdeling. Hoe dit in z’n werk gaat lees je hierna onder het kopje ‘Aanmelden’.

Nadat je, je hebt aangemeld zal de Oriëntatiecommissie (Orco) contact met je opnemen om een gesprek in te plannen. Op landelijk niveau bestaat deze commissie al enkele jaren en we gaan dit jaar ook op afdelingsniveau met een Orco werken. De landelijke Orco kent een zoek- en advieskant. De Utrechtse Orco gaat zich daarentegen vooral richten op de advieskant. Hoe een gesprek met de Oriëntatiecommissie verloopt en wat hun advies precies inhoudt lees je hierna. De Oriëntatiecommissie bestaat uit Ivanka Bloom, Tom Kunzler en Mark de Groot en je kunt contact opnemen met hen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelden

Alleen als JDUtrecht-lid kun je je verkiesbaar stellen voor de bovenstaande functies. De deadline voor aanmelden is het begin van de AAV, maar om het plannen van een gesprek met de Oriëntatiecomissie te vergemakkelijken wordt het op prijs gesteld als een kandidaat zich uiterlijk drie weken voor de AAV, dus uiterlijk maandag 8 juni aanmeldt. Tevens kan de kandidaatstelling dan van tevoren aan de vereniging gepresenteerd worden. Het kandidaatstellingsformulier kun je hier downloaden en ingevuld opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bij het onderdeel motivatie kan de kandidaat uitleggen waarom hij/zij graag bestuurslid wordt, welke plannen hij/zij voor het bestuursjaar heeft, en waarom hij/zij geschikt is voor de betreffende functie. Hierbij is het handig om te verwijzen naar concrete ervaringen die in andere functies zijn opgedaan (bijvoorbeeld bij een andere vereniging, tijdens studie, vakantiewerk, bijbaantje etc.).

Data gesprekken met Oriëntatiecommissie

In aanloop naar de AAV heeft de Oriëntatiecommissie een gesprek met iedere kandidaat. Deze gesprekken duren ongeveer 45 minuten per kandidaat. Om de gesprekken zo gelijk mogelijk te laten verlopen, spreken steeds dezelfde personen van de Oriëntatiecommissie met alle kandidaten voor een bepaalde functie. Kandidaten worden persoonlijk uitgenodigd voor een gesprek welke plaats zullen vinden op woensdagavond 10 juni en maandagavond 22 juni. Een terugkoppeling van het gesprek zal uiterlijk 26 juni plaatsvinden.

Om het plannen van een gesprek met de Oriëntatiecomissie te vergemakkelijken wordt het op prijs gesteld als een kandidaat zich uiterlijk drie weken voor de AAV, dus uiterlijk maandag 8 juni aanmeldt. Ook kun je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. nu al aangeven geïnteresseerd te zijn in een dergelijk gesprek, zodat dit in aanloop naar de daadwerkelijke kandidaatstelling alvast gepland kan worden.

Hoe verloopt een gesprek met de Oriëntatiecommissie?

Het gesprek met de Oriëntatiecomissie heeft een open en informatief karakter. De kandidaat heeft de mogelijkheid om meer inzicht te verwerven in hetgeen een bestuurslidmaatschap inhoudt en wat hiervan te verwachten. De leden van de Oriëntatiecomissie zullen een zestal onderwerpen in ieder gesprek verwerken, namelijk ervaring (studie, werk, binnen en buiten de JD), motivatie, beeld van het bestuursjaar, beeld van de functie, inhoudelijke plannen en praktische zaken (voldoende tijd, flexibiliteit). De Oriëntatiecomissie probeert op deze manier een zo reëel mogelijk beeld van de kandidaat te krijgen, maar het gesprek is ook nuttig voor de kandidaat omdat hij hierdoor nog extra voorbereid wordt op zijn mogelijke bestuursjaar. Het gesprek met de Oriëntatiecomissie geeft de kandidaat daarom ook nog de gelegenheid nog eens extra na te denken over de vraag waarom de kandidaat graag het afdelingsbestuur in wenst te gaan. Een gesprek kan de kandidaat waardevolle inzichten geven in mogelijke situaties die hij in het afdelingsbestuur kan tegenkomen, en hoe hij daar het beste mee om zou kunnen gaan.

Hoe je voor te bereiden op dit gesprek?

Het gesprek met de Oriëntatiecomissie is geen sollicitatiegesprek, maar een informatief gesprek over de verwachtingen ten aanzien van het afdelingsbestuursjaar. Ter voorbereiding op het gesprek met de Oriëntatiecomissie is het goed om een goede indruk te hebben van het bestuursjaar. Door te praten met huidige afdelingsbestuursleden kan de kandidaat zich een beeld  vormen  van werk van het afdelingsbestuur en de functie waarvoor hij zich wil kandideren.

Het advies

Op basis van de schriftelijke motivatie en het gesprek stelt de Oriëntatiecomissie een kort verslag (ongeveer 8 tot 10 regels) op, waarin zij hun beeld van de kandidaat weergeven. Hierbij kan ingegaan worden of de kandidaat naar verwachting voldoende tijd heeft voor het afdelingsbestuur, en welke sterke en minder ontwikkelde eigenschappen de kandidaat heeft. Het gaat hier om een niet-bindend advies wat alleen ter overweging wordt meegegeven aan de leden maar ook een nuttig middel kan zijn om je eigen persoonlijke ontwikkelingsplan voor je bestuursjaar mee te starten en om met de Orco over wat ideeën en plannen voor een bestuursjaar te sparren. Het advies wordt uiterlijk op vrijdag 26 juni aan de kandidaat toegestuurd, zodat de kandidaat nog kan aangeven als iets naar zijn mening onjuist is, en tijdens de korte presentatie die de kandidaat zal geven op de AAV alvast kan ingaan op de opmerkingen van de Oriëntatiecomissie. Op de AAV zal een lid van de Oriëntatiecomissie het advies aan de leden uitspreken. Het advies wordt vertrouwelijk behandeld en niet gepubliceerd.

Vragen?

Wanneer je nog specifieke vragen hebt over de verschillende functies kun je een mail sturen naar de Oriëntatiecommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor vragen en/of opmerkingen rondom de procedure kun je contact opnemen met Daniella Caelers door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij hopen je zo voldoende geïnformeerd te hebben en we zien je kandidaatstelling graag tegemoet!

 

Algemene Afdelingsvergadering: 29 juni om 19:30u

Op maandag 29 juni is er weer een Algemene Afdelingsvergadering (aanvang 19:30 uur) in de Florin, Nobelstraat 2 te Utrecht (stad)! Op het programma staan een korte verantwoording van het bestuur, een financieel blok, de behandeling van het afdelingsreglement en natuurlijk de bestuursverkiezingen!

Heb jij interesse in een bestuursjaar bij JDUtrecht en wil je meer weten over de functies die vacant komen te staan? Kijk dan snel hier naar de functieprofielen van de volgende zeven functies:  

- Voorzitter
- Algemeen Secretaris
- Penningmeester
- Secretaris Promotie & Ledenbinding
- Secretaris Interne Organisatie
- Secretaris Externe Organisatie
- Secretaris Lokale Pers & Politiek

Hier lees je alles over de procedure om je kandidaat te stellen voor het afdelingsbestuur. Lees deze tekst goed door, want alle informatie die je nodig hebt, staat hier in! Indien je na het doorlezen van deze tekst nog vragen hebt, kun je contact opnemen met Daniella Caelers, Algemeen Secretaris van het afdelingsbestuur JDUtrecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alleen als JDUtrecht-lid kun je je verkiesbaar stellen voor de bovenstaande functies. De deadline voor aanmelden is het begin van de AAV, maar om het plannen van een gesprek met de Oriëntatiecomissie te vergemakkelijken wordt het op prijs gesteld als een kandidaat zich uiterlijk drie weken voor de AAV, dus uiterlijk maandag 8 juni aanmeldt. Tevens kan de kandidaatstelling dan van tevoren aan de vereniging gepresenteerd worden. Het kandidaatstellingsformulier kun je hier downloaden en ingevuld opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kascontrolecommissie (KasCo)

Naast afdelingsbestuursleden zijn we ook weer op zoek naar 2 (liefst 3) nieuwe leden voor onze Kascontrolecommissie. Deze commissie komt 3 á 4 keer per jaar samen, controleert de werkzaamheden van de penningmeester en geeft advies over het te voeren financiële beleid. Meer informatie over deze functie vind je hier. Heb jij interesse? Vul dan snel het kandidaatstellingsformulier in en stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.n.v. Daniella Caelers, Algemeen Secretaris van het afdelingsbestuur JDUtrecht.

Meld je aan voor de AAV!

Indien je al weet dat je aanwezig kunt zijn op de AAV stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat er al een stemkaart voor je klaarligt! Vermeldt bij je aanmelding ook of je een papieren of digitale versie van het programmaboekje wilt ontvangen. Indien je je niet minimaal vijf dagen voor aanvang van de AAV - woensdag 24 juni - hebt aangemeld kunnen wij je niet meer voorzien van een papieren programmaboekje.

De notulen van de AAV van 13 april 2015 vind je hier. De tussentijdse winst- en verliesrekening voor de financiële update vind je hier. Het concept afdelingsreglement is klaar! Je vindt het hier. Amendementen op het AR kunnen tot drie dagen voor de AAV, dus tot en met 26 juni, ingediend worden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het format vind je hier. Het is ook mogelijk moties en organimo's in te dienen, het format vind je hier. De moties en organimo’s kunnen tot zeven dagen voor aanvang van de AAV, dus tot en met 22 juni, door ieder lid van de afdeling Utrecht ingediend worden en kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor aanvullende vragen kan er ook gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l

Verder heeft Dajo Roorda zich al kandidaat gesteld voor de KasCo. De agenda volgt zo spoedig mogelijk.

Houd ook onze Facebookpagina en website in de gaten!

Bestuursinteressemoment: 29 mei

Op maandag 29 juni is er weer een Algemene Afdelingsvergadering. Op het programma staat onder andere de verkiezing van een nieuw afdelingsbestuur! 

De zeven functies die vrijkomen zijn:

- Voorzitter

- Algemeen Secretaris

- Penningmeester

- Secretaris Promotie & Ledenbinding

- Secretaris Interne Organisatie

- Secretaris Externe Organisatie

- Secretaris Lokale Pers & Politiek

De functieprofielen vind je hier.

Wil je meer weten over deze functies en over wat het precies inhoudt om in het afdelingsbestuur te zitten? Voor de TGIF - borrel op vrijdag 29 mei in Broers stadscafé-restaurant, Janskerkhof 9, Utrecht (stad) is er vanaf 19:00 uur alle ruimte het huidige bestuur alles te vragen wat je wil tijdens het bestuursinteressemoment! Heb je nu alvast vragen stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

Vacature Twinningteam

MELD JE AAN VOOR HET TWINNINGTEAM! Wil jíj met JD Utrecht een reis naar het buitenland organiseren? Mooi! Dan is het twinningteam iets ...

Lees meer...

Weblog

Twinning Tallinn: zaterdag 28 maart

Dag twee in Tallinn op twinning, een soort uitwisseling, met onze zusterpartij (ERPY) in Estland. Ook vandaag hebben we veel geleerd. Lees meer in de blog over de tweede dag, ...

Lees meer...

Twitter JD Utrecht

Word lid!

JD Utrecht Online netwerken

Facebook GroupTwitter

maandag 12 oktober 20:00
Tweeluik Vluchtelingencrisis: 2) Opvang in Utrecht - Utrecht
maandag 19 oktober 19:15
Het Kwartiertje van Susanne Schilderman - Utrecht
maandag 19 oktober 20:00
Training Framing & Manipulatie - Utrecht
maandag 26 oktober 20:00
De Amerikaanse Verkiezingsstrijd - Utrecht
vrijdag 30 oktober 20:00
Maandborrel: Drinken met Daan - Utrecht

» Bekijk volledige kalenderOntvang nieuwsbrief in HTML?

© 2013 Jonge Democraten

RKR Cookie Banner