Utrecht

Vacature Oriëntatiecommissie JDUtrecht

Dat veel jongeren zich aangetrokken voelen tot de JD blijkt uit het groeiende ledenaantal. We streven er naar dat nog meer jongeren bereikt worden, maar belangrijk is om ook de leden die we al hebben te bereiken. Hierdoor is het in het belang van de vereniging dat er een sterk bestuur staat, dat de kwaliteiten in huis heeft om zoveel mogelijk leden te bereiken en te betrekken bij de afdeling. Daarom zijn wij op zoek naar een onafhankelijke oriëntatiecommissie, die op zoek en in gesprek gaat met potentiële kandidaten. De commissie zal bestaan uit twee leden die de JD en de afdeling goed kennen. Iedereen is vrij om zich te kandideren voor een bestuursfunctie, maar samen met de commissie kan gekeken worden welke functie het beste aansluit. Ook zal helder besproken worden wat een bestuursjaar precies inhoudt. Zo weten de kandidaten waar ze aan toe zijn voordat ze zich officieel kandidaat stellen. Van het gevoerde gesprek wordt een neutraal verslag gedaan aan de AAV. Uiteraard zullen de leden uiteindelijk bepalen wie er daadwerkelijk in het nieuwe bestuur komen. 

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar twee JD-leden: iemand van afdeling Utrecht en iemand van een andere afdeling die:

  • Proactief binnen de afdeling op zoek willen gaan naar potentiële kandidaten en vragen kunnen beantwoorden van leden die nadenken om zich te kandideren. Hiervoor is het goed kennen van de vereniging van belang.
  • In de weken voor de AAV in gesprek willen gaan met de kandidaten. Van dit gesprek wordt een neutraal verslag gedaan aan de AAV.
  • Bij voorkeur in het verleden zelf bestuursfuncties hebben vervuld en weten wat het lidmaatschap van een afdelingsbestuur inhoudt.

Meer weten of solliciteren?

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Daniella Caelers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je in aanmerking wilt komen voor deze functie, kun je je CV (denk hierbij vooral aan functies binnen de JD of aan werving en selectie gerelateerde functies) en motivatie vóór donderdag 30 april sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘lid oriëntatiecommissie JDUtrecht’.

 

Algemene Afdelingsvergadering: maandag 13 april

Op maandag 13 april is er weer een Algemene Afdelingsvergadering (aanvang 20:00 uur) in de Florin, Nobelstraat 2 te Utrecht (stad)! Op het programma staan onder andere het presenteren van de jaarrekening. Het is ook mogelijk moties en organimo's in te dienen, het format vind je hier. Dit mag ieder lid van de afdeling Utrecht in principe doen tot aan de aanvang van de AAV. Het wordt echter aangeraden om moties en organimo's minimaal vijf dagen voor aanvang - woensdag 8 april - in te dienen zodat ze nog in het programmaboekje meegenomen kunnen worden. Moties en organimo’s kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor vragen over het schrijven van moties en organimo's kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor aanvullende vragen kan er ook gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Indien je al weet dat je aanwezig kunt zijn op de AAV stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat er al een stemkaart voor je klaarligt! Vermeldt bij je aanmelding ook of je een papieren of digitale versie van het programmaboekje wilt ontvangen. Indien je je niet minimaal vijf dagen voor aanvang van de AAV - woensdag 8 april - hebt aangemeld kunnen wij je niet meer voorzien van een papieren programmaboekje.

De notulen van de AAV van 19 januari 2015 vind je hier en de concept jaarrekening vind je hier. De agenda vind je hier. Er zijn op het laatste moment nog een paar moties ingediend. Het aangevulde bestand vind je hierDe voorgaande documenten vind je ook samengesteld in het programmaboekje. In dit boekje vind je ook de nieuwe pijler van het beleidsplan die tijdens de AAV gepresenteerd zal worden.

Kijk voor meer informatie ook op onze Facebookpagina.

PolitiekFabriek Utrecht

De PolitiekFabriek Utrecht (PFU) is een stichting die is opgericht met de acht politieke jongerenorganisaties (pjo’s) van Utrecht en dus ook met ons. Doordat het een politiek-neutrale organisatie is opent de PFU deuren die anders gesloten zouden blijven. We merken dat middelbare scholieren en mbo’ers minder makkelijk hun weg vinden naar de JD (en politiek in het algemeen) dan studenten. Dat is natuurlijk zonde, en daarom gaan we daar met de PFU iets aan doen. De PFU zal onder andere voorlichting geven op scholen en laagdrempelige activiteiten organiseren.

Onze Secretaris Promotie & Ledenwerving, Pauline Gerth van Wijk, zit namens de Jonge Democraten Utrecht in de commissie scholenplan die zich hiermee bezighoudt.

Onze Voorzitter, Josta van Brouwershaven, zit namens de Jonge Democraten Utrecht in het PFU bestuur.

Meer informatie kun je vinden op politiekfabriekutrecht.nl

AAV (her)verkiezingen: Voorzitter, Penningmeester & Secretaris Pers & Politiek

Met zo’n 900 leden, iedere maandagavond een activiteit en diverse inhoudelijke werkgroepen is de JD Utrecht een actieve vereniging. De Algemene Afdelingsvergadering van maandag 19 januari 2015 (aanvang 20:00 uur) in de Florin, Nobelstraat 2 te Utrecht (stad) zal niet alleen in het teken staan van het presenteren van de jaarrekening, maar er zullen ook (her)verkiezingen zijn voor de functie van Voorzitter, Penningmeester en Secretaris Pers & Politiek.

Voor deze drie functies kan jij je als JDUtrecht-lid ook verkiesbaar stellen! De deadline voor aanmelden is het begin van de AAV, maar het is aan te raden je eerder kandidaat te stellen zodat je kandidaatstelling van tevoren aan de vereniging gepresenteerd kan worden. Het kandidaatstellingsformulier kun je hier downloaden en ingevuld opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij de Jonge Democraten stel je jezelf kandidaat voor een functie tijdens de Algemene Afdelings Vergadering (AAV). Het kan dus zijn dat je een tegenkandidaat hebt en je andere leden moet overtuigen op jou te stemmen. Om die reden kan het handig zijn vast over de volgende vragen na te denken: waarom een bestuursjaar bij een politieke jongerenorganisatie? Wat antwoord je wanneer je over een aantal jaar op sollicitatiegesprek gaat en de interviewer vraagt wat je van dit bestuursjaar geleerd hebt? Welke vaardigheden zijn een toevoeging aan het bestuur? Welke vaardigheden wil je graag ontwikkelen?

Misschien was je gisteren al bij het bestuursinteressemoment voor het DomDam – debat. Kon je echter niet aanwezig zijn dan hier nog even een toelichting op de functies waarvoor je je kandidaat kan stellen.

Voorzitter

Onze huidige voorzitter Josta van Brouwershaven heeft zich in eerste instantie gekandideerd voor een periode van een half jaar. Deze periode zit erop en dit betekent dat zij zich volgens het HR voor een verlenging van haar bestuurstermijn opnieuw moet kandideren. Het betekent ook dat andere mensen zich mogen kandideren voor deze functie. Op de Algemene Afdelingsvergadering zal hier vervolgens over gestemd worden.

Wat doet de voorzitter?

Als voorzitter ben je het gezicht van de afdeling en geef je leiding aan het bestuur. Je zit bestuursvergaderingen voor en bent degene die ervoor zorgt dat het bestuur als een team functioneert, waarbij je bestuursleden aanstuurt waar nodig. Ook ben je eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de afdeling. Je bent bovendien het gezicht van de afdeling naar buiten toe, wat betekent dat je de afdeling vertegenwoordigt in media en bij andere organisaties.

Penningmeester

Onze penningmeester Thijs van den End gaat ons na een bestuurstermijn van één jaar verlaten om zich weer volledig te storen op zijn zwemcarrière. Dit betekent dat de functie van penningmeester vrij komt!

Wat doet de penningmeester?

De penningmeester is verantwoordelijk voor het bijhouden van het grootboek, het innen van bonnetjes en uitbetalen, het opstellen van de begroting en de jaarrekening van de afdeling, het voorzitten van de vergaderingen van de kascommissie en het financieel adviseren van mede-bestuursleden. Je onderhoudt goed contact met de Landelijk Peningmeester. Je bent vaardig met Excel, maar hebt geen eerdere ervaring met financiën nodig. Je werkt met zorgvuldigheid en communiceert helder.

Kascommissie

Daarnaast kun je je kandideren voor de kascommissie. De kascommissie dient volgens het HR uit minimaal 2 leden te bestaan. Het lidmaatschap van de kasco kost je ongeveer 4 avonden per jaar. Deze commissie controleert de boekhouding van de afdeling en rapporteert hierover aan de leden. Tevens adviseert de kascontrolecommissie de leden om al dan niet decharge te verlenen aan het bestuur. Al met al een belangrijke functie.

We vragen iedereen die hier eventueel interesse in zou hebben er over na te denken: als je de moeite neemt je in te zetten voor de Jonge Democraten kunnen wij je verzekeren dat je een geweldige tijd in het vooruitzicht hebt!

Secretaris Pers & Politiek

Onze huidige Secretaris Pers & Politiek Bouke van Hilten heeft zich in eerste instantie gekandideerd voor een periode van een half jaar. Deze periode zit erop en dit betekent dat hij zich volgens het HR voor een verlenging van zijn bestuurstermijn opnieuw moet kandideren. Het betekent ook dat andere mensen zich mogen kandideren voor deze functie. Op de Algemene Afdelingsvergadering zal hier vervolgens over gestemd worden.

Wat doet de secretaris pers & politiek?

De secretaris pers en politiek is verantwoordelijk voor de politieke inhoud en uitingen van de afdeling. In praktijk betekent dit dat je de werkgroepen elke acht weken helpt met het tot stand brengen van artikelen, moties of een persbericht. Wanneer er actuele lokale ontwikkelingen zijn is de secretaris pers en politiek hoofd verantwoordelijk voor informatie voorziening aan de rest van het bestuur. Ook vorm je  het het bijbehorende persbericht. Ook is het de bedoeling dat je volgend jaar aanschuift bij de D66 fractievergadering of de raadsvergaderingen bijwoont. 

Algemeen

Bij het maken van je keuze voor een bepaalde functie kun je letten op de volgende eigenschappen: betrokkenheid, overdracht, organisatie, besluitvorming en politieke inhoud.

 

Algemene Afdelingsvergadering

Op maandag 15 december vindt de Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van de JD Utrecht weer plaats. Op het programma staan een financieel blok, er is ruimte om moties in te dienen en natuurlijk kunnen er vragen gesteld worden. De moties en organimo’s kunnen tot de aanvang van de AAV door ieder lid van de afdeling Utrecht ingediend worden en kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., het format vind je hier. Voor aanvullende vragen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De begroting vind je hier en de notulen van de vorige AAV liggen ter inzage bij het bestuur. Mail hiervoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De moties die in ieder geval behandeld zullen worden vanavond vind je hier en hier.

Campagnetraining verplaatst

In verband met de trieste ontwikkelingen rond het overlijden van Els Borst is door de Jonge Democraten en D66 besloten alle campagne-activiteiten stil te leggen tot in ieder geval 18 februari. De campagne-aftrap en -training die voor maandag 17 februari gepland stonden gaan dan ook niet door. We willen op deze manier op gepaste wijze stil staan bij het overlijden van Els Borst. Onze gedachten gaan uit naar familie en nabestaanden.
De campagnetraining die gepland stond zal op een ander moment worden aangeboden. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk.

Nieuws

Vacature Oriëntatiecommissie JDUtrecht

Dat veel jongeren zich aangetrokken voelen tot de JD blijkt uit het groeiende ledenaantal. We streven er naar dat nog meer jongeren bereikt ...

Lees meer...

Weblog

Twinning Tallinn: zaterdag 28 maart

Dag twee in Tallinn op twinning, een soort uitwisseling, met onze zusterpartij (ERPY) in Estland. Ook vandaag hebben we veel geleerd. Lees meer in de blog over de tweede dag, ...

Lees meer...

Twitter JD Utrecht

Word lid!

JD Utrecht Online netwerken

Facebook GroupTwitterOntvang nieuwsbrief in HTML?

© 2013 Jonge Democraten

RKR Cookie Banner