Utrecht

Provinciale Statenverkiezingen 2015

Als JD Utrecht bestuur steunen wij voor de Provinciale Statenverkiezingen, die op woensdag 18 maart 2015 plaats zullen vinden, Ayla Schneiders #5 en Tom Kunzler #14. Deze kandidaten kunnen jullie steun goed gebruiken! Vergeet daarom niet je stemrecht te gebruiken op 18 maart 2015 en steun deze twee Jonge Democraten!

#5 D66 - Ayla Schneiders, 25 jaar, Utrecht

Beste Jonge Democraat,

Mijn naam is Ayla en ik ben 25 jaar. De afgelopen jaren ben ik naast mijn werk en studie actief geweest bij Jonge Democraten Utrecht en D66. Iedere maandag in the Florin, bij allerlei acties en vergadering na vergadering krijg ik veel energie door met mijn maatschappelijke en politieke betrokkenheid bezig te zijn. Als secretaris pers & promotie en als voorzitter heb ik constant geprobeerd die betrokkenheid concreet en zichtbaar te maken voor anderen, bijvoorbeeld met:

Alles staat telkens in het teken van verbindingen leggen, creatief denken en initiatief stimuleren. De provincie kan mijn betrokkenheid nu goed gebruiken. Een bestuurslaag met taken waaraan op de lange termijn consequenties zijn verbonden, heeft jonge mensen nodig om mee te denken over hun eigen toekomst. Ik durf kritisch te zijn, sta voor bestuurlijke, duurzame en economische innovatie en wil mij inzetten voor cultuur en bibliotheken in de Provincie Utrecht.

Heb je vragen of wil je meedenken? Volg mij en mijn campagne en breng met mij de provincie in beweging.

Twitter: @AylaSchneiders

Facebook: facebook.com/aylaschneidersd66

Website: www.aylaschneiders.com

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

#14 D66 - Tom Kunzler, 25 jaar, Utrecht

Wie ben ik?

Mijn naam is Tom Kunzler ik sta op plek 14 en ik vraag jullie stem voor een zichtbare provincie Utrecht. Jullie stem heb ik hard nodig, want het gaat goed met D66, maar 14 zetels is nog steeds ietwat optimistisch.

De afgelopen jaren heb ik mij, onder andere als afdelingsvoorzitter, actief ingezet bij de Jonge Democraten. En door mijn werk als fractiemedewerker bij D66 provincie Overijssel ken ik de provincie als bestuurslaag goed. Ik wil graag als volksvertegenwoordiger meebeslissen over de toekomst van onze provincie. De provincie is bij uitstek een bestuurslaag die gaat over de lange termijn en de waan van alledag regeert er niet, dat is wat mij zo aanspreekt aan de provincie.

Wat zijn jouw plannen voor de provincie Utrecht?

Een provincie die met open data, zorgt dat iedereen mee kan beslissen en innovatie stimuleert. En een provincie die alle ruimte geeft aan studenten en starters. Daar wil ik mij voor inzetten.

De Provincie Utrecht is te onzichtbaar. Als jongerenbegeleider bij ProDemos en nu als projectleider bij stichting Open State heb ik veel ervaring met digitale overheidstransparantie opgedaan. Ik kan die onzichtbaarheid aanpakken en ervoor zorgen dat wij allemaal begrijpen waar de provincie mee bezig is en daarover mee kunnen beslissen. Net zoals ik via het platform Openspending.nl de financiën van de provincie Utrecht digitaal heb ontsloten op een begrijpelijke wijze.

Dus waarom zou men op jou moeten stemmen?

Wij zijn een jonge provincie, dus we verdienen ook jonge Statenleden. Een provincie die zich samen met gemeentes inspant voor meer starters en studentenwoningen, door bijv. eenvoudiger kantoorpanden om te kunnen vormen.

Een stem op Tom is een stem voor de provincie van de toekomst. Een transparante provincie die samen met jullie keuzes maakt. Keuzes waar wij als Democraten met een oog op de toekomst bij gebaat zijn!

 

PolitiekFabriek Utrecht

De PolitiekFabriek Utrecht (PFU) is een stichting die is opgericht met de acht politieke jongerenorganisaties (pjo’s) van Utrecht en dus ook met ons. Doordat het een politiek-neutrale organisatie is opent de PFU deuren die anders gesloten zouden blijven. We merken dat middelbare scholieren en mbo’ers minder makkelijk hun weg vinden naar de JD (en politiek in het algemeen) dan studenten. Dat is natuurlijk zonde, en daarom gaan we daar met de PFU iets aan doen. De PFU zal onder andere voorlichting geven op scholen en laagdrempelige activiteiten organiseren.

Onze Secretaris Promotie & Ledenwerving, Pauline Gerth van Wijk, zit namens de Jonge Democraten Utrecht in de commissie scholenplan die zich hiermee bezighoudt.

Onze Voorzitter, Josta van Brouwershaven, zit namens de Jonge Democraten Utrecht in het PFU bestuur.

Meer informatie kun je vinden op politiekfabriekutrecht.nl

AAV (her)verkiezingen: Voorzitter, Penningmeester & Secretaris Pers & Politiek

Met zo’n 900 leden, iedere maandagavond een activiteit en diverse inhoudelijke werkgroepen is de JD Utrecht een actieve vereniging. De Algemene Afdelingsvergadering van maandag 19 januari 2015 (aanvang 20:00 uur) in de Florin, Nobelstraat 2 te Utrecht (stad) zal niet alleen in het teken staan van het presenteren van de jaarrekening, maar er zullen ook (her)verkiezingen zijn voor de functie van Voorzitter, Penningmeester en Secretaris Pers & Politiek.

Voor deze drie functies kan jij je als JDUtrecht-lid ook verkiesbaar stellen! De deadline voor aanmelden is het begin van de AAV, maar het is aan te raden je eerder kandidaat te stellen zodat je kandidaatstelling van tevoren aan de vereniging gepresenteerd kan worden. Het kandidaatstellingsformulier kun je hier downloaden en ingevuld opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij de Jonge Democraten stel je jezelf kandidaat voor een functie tijdens de Algemene Afdelings Vergadering (AAV). Het kan dus zijn dat je een tegenkandidaat hebt en je andere leden moet overtuigen op jou te stemmen. Om die reden kan het handig zijn vast over de volgende vragen na te denken: waarom een bestuursjaar bij een politieke jongerenorganisatie? Wat antwoord je wanneer je over een aantal jaar op sollicitatiegesprek gaat en de interviewer vraagt wat je van dit bestuursjaar geleerd hebt? Welke vaardigheden zijn een toevoeging aan het bestuur? Welke vaardigheden wil je graag ontwikkelen?

Misschien was je gisteren al bij het bestuursinteressemoment voor het DomDam – debat. Kon je echter niet aanwezig zijn dan hier nog even een toelichting op de functies waarvoor je je kandidaat kan stellen.

Voorzitter

Onze huidige voorzitter Josta van Brouwershaven heeft zich in eerste instantie gekandideerd voor een periode van een half jaar. Deze periode zit erop en dit betekent dat zij zich volgens het HR voor een verlenging van haar bestuurstermijn opnieuw moet kandideren. Het betekent ook dat andere mensen zich mogen kandideren voor deze functie. Op de Algemene Afdelingsvergadering zal hier vervolgens over gestemd worden.

Wat doet de voorzitter?

Als voorzitter ben je het gezicht van de afdeling en geef je leiding aan het bestuur. Je zit bestuursvergaderingen voor en bent degene die ervoor zorgt dat het bestuur als een team functioneert, waarbij je bestuursleden aanstuurt waar nodig. Ook ben je eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de afdeling. Je bent bovendien het gezicht van de afdeling naar buiten toe, wat betekent dat je de afdeling vertegenwoordigt in media en bij andere organisaties.

Penningmeester

Onze penningmeester Thijs van den End gaat ons na een bestuurstermijn van één jaar verlaten om zich weer volledig te storen op zijn zwemcarrière. Dit betekent dat de functie van penningmeester vrij komt!

Wat doet de penningmeester?

De penningmeester is verantwoordelijk voor het bijhouden van het grootboek, het innen van bonnetjes en uitbetalen, het opstellen van de begroting en de jaarrekening van de afdeling, het voorzitten van de vergaderingen van de kascommissie en het financieel adviseren van mede-bestuursleden. Je onderhoudt goed contact met de Landelijk Peningmeester. Je bent vaardig met Excel, maar hebt geen eerdere ervaring met financiën nodig. Je werkt met zorgvuldigheid en communiceert helder.

Kascommissie

Daarnaast kun je je kandideren voor de kascommissie. De kascommissie dient volgens het HR uit minimaal 2 leden te bestaan. Het lidmaatschap van de kasco kost je ongeveer 4 avonden per jaar. Deze commissie controleert de boekhouding van de afdeling en rapporteert hierover aan de leden. Tevens adviseert de kascontrolecommissie de leden om al dan niet decharge te verlenen aan het bestuur. Al met al een belangrijke functie.

We vragen iedereen die hier eventueel interesse in zou hebben er over na te denken: als je de moeite neemt je in te zetten voor de Jonge Democraten kunnen wij je verzekeren dat je een geweldige tijd in het vooruitzicht hebt!

Secretaris Pers & Politiek

Onze huidige Secretaris Pers & Politiek Bouke van Hilten heeft zich in eerste instantie gekandideerd voor een periode van een half jaar. Deze periode zit erop en dit betekent dat hij zich volgens het HR voor een verlenging van zijn bestuurstermijn opnieuw moet kandideren. Het betekent ook dat andere mensen zich mogen kandideren voor deze functie. Op de Algemene Afdelingsvergadering zal hier vervolgens over gestemd worden.

Wat doet de secretaris pers & politiek?

De secretaris pers en politiek is verantwoordelijk voor de politieke inhoud en uitingen van de afdeling. In praktijk betekent dit dat je de werkgroepen elke acht weken helpt met het tot stand brengen van artikelen, moties of een persbericht. Wanneer er actuele lokale ontwikkelingen zijn is de secretaris pers en politiek hoofd verantwoordelijk voor informatie voorziening aan de rest van het bestuur. Ook vorm je  het het bijbehorende persbericht. Ook is het de bedoeling dat je volgend jaar aanschuift bij de D66 fractievergadering of de raadsvergaderingen bijwoont. 

Algemeen

Bij het maken van je keuze voor een bepaalde functie kun je letten op de volgende eigenschappen: betrokkenheid, overdracht, organisatie, besluitvorming en politieke inhoud.

 

Algemene Afdelingsvergadering

Op maandag 15 december vindt de Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van de JD Utrecht weer plaats. Op het programma staan een financieel blok, er is ruimte om moties in te dienen en natuurlijk kunnen er vragen gesteld worden. De moties en organimo’s kunnen tot de aanvang van de AAV door ieder lid van de afdeling Utrecht ingediend worden en kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., het format vind je hier. Voor aanvullende vragen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De begroting vind je hier en de notulen van de vorige AAV liggen ter inzage bij het bestuur. Mail hiervoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De moties die in ieder geval behandeld zullen worden vanavond vind je hier en hier.

Campagnetraining verplaatst

In verband met de trieste ontwikkelingen rond het overlijden van Els Borst is door de Jonge Democraten en D66 besloten alle campagne-activiteiten stil te leggen tot in ieder geval 18 februari. De campagne-aftrap en -training die voor maandag 17 februari gepland stonden gaan dan ook niet door. We willen op deze manier op gepaste wijze stil staan bij het overlijden van Els Borst. Onze gedachten gaan uit naar familie en nabestaanden.
De campagnetraining die gepland stond zal op een ander moment worden aangeboden. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk.

Schrijfcommissie

Nieuw bij JD Utrecht: de schrijfcommissie

Deze commissie zal zich bezig gaan houden met, zoals de naam al doet vermoeden, het schrijven van artikelen. Als politieke jongeren leren we door met elkaar praten of sprekers uit te nodigen veel over allerlei verschillende onderwerpen. Het zou zonde zijn als al die opgebouwde kennis niet gedeeld wordt en daarom willen we jullie aanmoedigen ideeën en gedachten op papier te zetten. Dit kunnen artikelen zijn voor op de website van de JD of in de DEMO, maar ook opiniestukken of ingezonden brieven in regionale of landelijke media zijn natuurlijk een optie.

Het idee is dat deze commissie de vorm aanneemt van een poule van leden die graag mee willen werken aan het schrijven van artikelen. Je kunt daarbij denken aan het brainstormen over een onderwerp, het daadwerkelijke schrijven van de tekst of het redigeren van artikelen voordat ze worden gepubliceerd. 
Lijkt dit je wat? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek iemand van het bestuur hierover aan! Als zich een groepje van mogelijk geïnteresseerden heeft gevormd zal een moment georganiseerd worden om de precieze werkwijze verder vorm te geven, maar in principe is het de bedoeling dat schrijfgrage leden elkaar op deze manier weten te vinden en zo snel mogelijk aan de slag kunnen.

Nieuws

Provinciale Statenverkiezingen 2015

Als JD Utrecht bestuur steunen wij voor de Provinciale Statenverkiezingen, die op woensdag 18 maart 2015 plaats zullen vinden, Ayla ...

Lees meer...

Weblog

EU vs. Rusland?

Geschreven door Wouter Visser en Joeri Dobbelaar. Sprekers: Zurab Agirbov, Alexander Fedorinov en Floris Akkerman. Datum: 24 november 2014 Locatie: Schillen Theater ...

Lees meer...

Twitter JD Utrecht

Word lid!

JD Utrecht Online netwerken

Facebook GroupTwitter

woensdag 11 maart 20:00
Is algenolie de brandstof van de toekomst?! - Utrecht
maandag 16 maart 20:00
Een sprong in het WATERschap - Utrecht
maandag 23 maart 20:00
Macht van de zorgverzekeraar? - Utrecht
vrijdag 27 maart 20:00
Thank God It's Friday! - Utrecht
maandag 30 maart 20:00
Debat internationale politiek - Utrecht

» Bekijk volledige kalenderOntvang nieuwsbrief in HTML?

© 2013 Jonge Democraten

RKR Cookie Banner