Utrecht

Bestuur

Het bestuur van JD Utrecht bestaat sinds 1 februari 2014 uit: Ayla Schneiders (voorzitter), Hanna Hekkert (algemeen secretaris), Thijs van den End (penningmeester), Eva van Sloten (secretaris politiek), Margo Kosters (woordvoerder politiek) en Daphne Ploegstra (secretaris Pers & Promotie).

v.l.n.r.: Margo Kosters, Eva van Sloten, Ayla Schneiders, Daphnie Ploegstra, Hanna Hekkert en Thijs van den End

Maak kennis met de bestuursleden van Schneiders I:

Ayla Schneiders (1989)

Functie
Voorzitter ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Studie
Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (begonnen 2013)
Writing for Peformance HKU (afgerond 2011)
Werk
Redacteur/Docent/Schrijver/Kok
JD geschiedenis
2 jaar actief lid bij lokale en landelijke activiteiten o.a. Twinning St. Petersburg, onderzoeksreis/training geven Azerbeidzjan, werkgroep diversiteit
Beste JD moment
Nu nog heel vers: op 2 september 2013 zit het net nieuwe bestuur voor een zaal met minstens vijftien kersverse leden. Bij een rondvraag naar wat hen die avond bij ons heeft gebracht zijn de antwoorden zeer uiteenlopend, bere-enthousiast en voor sommigen al zo concreet dat we die zowat direct aan de slag hadden kunnen zetten. Een veelbelovend en bovendien gezellig begin van het jaar.
Leuk aan politiek
Alles kan worden besproken, iedereen is ambitieus en zit vol ideeën. Soms gaat het niet eens over politiek wat de gesprekken vaak een goeie boost kan geven. We werpen ons voor de leeuwen in discussie en dat leidt tot mooie ideeën. Spannend aan politiek is het spel te leren spelen. Nog spannender is het zoeken naar een manier waarop je het spel niet vals hoeft te spelen en toch toe komt aan het realiseren van een aantal idealen en standpunten.
Droombaan
Een snufje van wat ik nu doe (schrijven/redigeren/koken) met een kilo waarvoor ik word opgeleid (onderwijsadviseur/ontwerper/docent) en een eetlepel politiek om het af te maken.

 

Hanna Hekkert (1993)

Functie
Algemeen secretaris ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Studie
Geschiedenis
Werk
Het Utrechts Archief
JD geschiedenis
Lid sinds september 2012, sindsdien actief bij de afdeling Utrecht in o.a. de werkgroep onderwijs
Beste JD moment
Mijn eerste landelijke congres: het zomercongres in Groningen
Leuk aan politiek
Politiek is zoveel meer dan beleid. In ons land is het de plek waar alle burgers hun ideeën over de wereld kunnen uiten, op zo'n manier dat ze ook in de praktijk wat kunnen betekenen. Daarnaast is politiek een fantastisch middel om verschillende mensen en landen bij elkaar te brengen. Beide partijen kunnen enorm profiteren van het uitwisselen van verschillende politieke ideeën.
Droombaan in de politiek
Ondersteunend medewerker van een fractie of ministerie
Droombaan buiten de politiek
Historicus, docent of allebei

 

Thijs van den End (1993)

Functie
Penningmeester ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Studie
Bestuurskunde/Overheidsmanagement
Werk
-
JD geschiedenis
Eind 2012 lid geworden en een jaar later mijn eerste activiteit bijgewoond. Vanaf dat moment ook actief geworden in o.a. de werkgroep Lokale Politiek.
Beste JD moment
Mijn eerste congres in Middelburg.
Leuk aan politiek
Vanuit eigen idealen maatschappelijke problemen kunnen oplossen, met altijd alle verschillende belangen in het achterhoofd. En jezelf hiermee bevinden in een dynamische omgeving, waarbij strijd en overleg een grote rol spelen en je continu voorbereid moet zijn.
Droombaan in de politiek
Wethouder, gedeputeerde of minister/staatssecretaris met de portefeuille VWS, Financiën of BZK.
Droombaan buiten de politiek
Sportbestuurder

 

 

Eva van Sloten (1993)

Functie
Secretaris Politiek ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Studie
Politicologie en Russisch
Werk
-
JD geschiedenis
Lid werkgroep onderwijs Utrecht, twinning van JD Utrecht naar Kroatië, lid Team Russia
Beste JD moment
De landelijke congressen, en JD landelijk op tv zien over pensioenen
Leuk aan politiek
De wisselwerking tussen mensen, die enerzijds natuurlijk gewoon elk hun eigen ideale samenleving zouden willen zien, maar dat (voor elk individu helaas) met andere mensen moeten doen. Hoe komen ze er dan toch uit?
Droombaan
Heel hard werken, bijvoorbeeld als organisatieadviseur of beleidsmaker.

 

Margo Kosters (1991)

Functie
Woordvoerder Politiek ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Studie
Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie
Werk
Oppassen en persoonlijke begeleiding van een verstandelijk gehandicapte adolescent
JD geschiedenis
Lid werkgroep Internationale Voedselmarkt; lid team Straatsburgreis 2013
Beste JD moment
Protesteren in de Tweede Kamer tegen het pensioenakkoord.
Ik vond het erg tof dat er zoveel media-aandacht kwam voor deze actie!
Leuk aan politiek
Samen nadenken over problemen in de maatschappij en via debatten op zoek gaan naar passende oplossingen. Politiek is het mooiste wat er is, omdat bij het formuleren van beleid alle aspecten van onze samenleving bijeenkomen.
Droombaan in de politiek
Wie weet wil ik ooit de rol van volksvertegenwoordiger op mij nemen, dat lijkt mij een grote eer.
Wat ik zeker wil is mensen inspireren en enthousiasmeren om actief deel te nemen aan maatschappelijke en politieke discussies.
Droombaan buiten de politiek
Ik wil mij graag inzetten voor meer duurzaamheid in het bedrijfsleven. Eerlijke handel is iets waar ik mij al jaren sterk voor maak en bij een organisatie werken die zich inzet voor duurzamere supply chains lijkt mij erg interessant.

 

Daphne Ploegstra (1994)

Functie
Secretaris Pers & Promotie ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Studie
Utrecht Law College, Economics and Bussiness Economics
Werk
-
JD geschiedenis
Ik ben al twee jaar lid, maar een jaar actief bij de Jonge Democraten Utrecht als lid van de Promotiecommissie en werkgroep Onderwijs.
Beste JD moment
Mijn allereerste JD-congres in Groningen.
Leuk aan politiek
Het heeft betrekking op alles en iedereen.
Droombaan in de politiek
Diplomaat
Droombaan buiten de politiek
Advocaat

 

Het bestuur van de JD Utrecht bestond sinds 1 september 2013 uit:
Ayla Schneiders (voorzitter), Hanna Hekkert (algemeen secretaris), Kevin van Dal (penningmeester), Eva van Sloten (secretaris politiek), Daphnie Ploegstra (secretaris pers en promotie), Margo Kosters (woordvoerder politiek) en Max Heerkens (secretaris scholing en internationaal).

Voor die tijd bestond het bestuur van de JD Utrecht uit:
Xander Bouwman (voorzitter), Stefan de Koning (algemeen secretaris), Kevin van Dal (penningmeester), Esmee Zandvliet (secretaris Politiek), Ayla Schneiders (secretaris Pers en Promotie) en Ivanka Bloom (secretaris Internationaal en Scholing).

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

Enquête!

We zijn erg benieuwd naar jullie mening over de afdeling Utrecht, de activiteiten die georganiseerd worden en hoe daarover gecommuniceerd ...

Lees meer...

Weblog

Europa in Utrecht

                   10 manieren waarop Europa Utrecht nog mooier maakt Morgen is het eindelijk zo ver: we mogen weer stemmen voor het Europese Parlement. Een ...

Lees meer...

Twitter JD Utrecht

Word lid!

JD Utrecht Online netwerken

Facebook GroupTwitterOntvang nieuwsbrief in HTML?

© 2013 Jonge Democraten

RKR Cookie Banner