Utrecht

Bestuur

Bestuur Blok

Het bestuur van JD Utrecht bestaat per 1 september 2015 uit:

Voorzitter: Joost Blok

Mijn naam is Joost Blok, student Geneeskunde en sinds anderhalf jaar lid van de Jonge Democraten. Ik vond politiek al heel lang interessant en ben lid geworden van de Jonge Democraten om de verscheidenheid aan onderwerpen die voorbij komen. De vereniging heb ik dan ook leren kennen als een veelzijdige groep ambitieuze mensen die een stukje verder denken dan de rest.

Ruim een jaar geleden ben ik actief geworden binnen onze afdeling. Vorig jaar heb ik als voorzitter van de Werkgroep Zorg samen met een enthousiaste groep leden verschillende interessante en druk bezochte avonden georganiseerd. Daarnaast was ik een van de organisatoren van het Zorgsymposium.

Dit jaar zal ik als voorzitter niet alleen het gezicht van onze afdeling zijn maar ook een coördinerende, bewakende en verbindende rol spelen. Ik zal onze lokale activiteiten coördineren, ervoor waken dat onze doelstellingen behaald worden en als verbindende schakel tussen onze vereniging en andere verenigingen optreden. Ik heb er alle vertrouwen in dat komend jaar een succesvol jaar vol interessante activiteiten, spannende acties en gezellige borrels wordt!

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemeen Secretaris: Pauline Gerth van Wijk

Ik ben Pauline Gerth van Wijk, 20 jaar oud en derdejaars student bij het Utrecht Law College. Op mijn 16e ben ik lid geworden van de JD omdat ik een gezellige vereniging zocht met voldoende ruimte voor inhoud. Van deze combinatie van gezelligheid en politiek inhoud heb ik ruimschoots kunnen genieten in mijn eerdere functies als medeoprichter regiocommissie Stedendriehoek, lid Introteam, Werkgroepvoorzitter Defensie en als Secretaris Promo & Ledenwerving bij het voorgaande bestuur van Utrecht.

Dit jaar zet ik me in als Algemeen Secretaris voor JD Utrecht. Dit betekent dat ik me bezighoudt met de communicatie, administratie en informatievoorziening binnen deze mooie afdeling. Het is belangrijk dat deze dingen op rolletjes lopen zodat er zoveel mogelijk aandacht kan naar de politieke inhoud en het verenigingsleven. Een extra uitdaging voor mij is om ons nieuwe Huishoudelijk Reglement te gaan uitvoeren en evalueren. Bij mijn functie hoort ook dat ik een algemeen aanspreekpunt ben voor vragen en opmerkingen, dus voel je vooral vrij me te mailen.

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester: Gust van der Meeren

Ik ben Gust van der Meeren, 25 jaar oud en woonachtig in Utrecht. Sinds circa anderhalf jaar ben ik lid van de JD en D66 en vorig jaar september ben ik actief geworden bij onze afdeling. Met veel plezier heb ik deelgenomen aan vele activiteiten en hieraan zelf bijgedragen via de werkgroepen Internationaal en Filosofie. Dit combineer ik met mijn studies Rechtsgeleerdheid en Economie aan respectievelijk de Universiteit Utrecht en Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast ben ik onder andere geïnteresseerd in literatuur, geschiedenis en sporten.

Vanaf september 2015 zal ik mij inzetten voor de Jonge Democraten als penningmeester van de afdeling Utrecht. Hierbij kan ik mijn academische en praktische ervaring in financiën uitstekend tot zijn recht laten komen. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de begroting en jaarrekening van onze afdeling. Daarbij wil ik mij inzetten voor meer transparantie en toegankelijkheid van de financiën voor onze leden. Naast de financiële kant, probeer ik natuurlijk het bestuur waar mogelijk ook op andere plekken te ondersteunen.

Schroom niet om contact met mij op te nemen voor al je financiële vragen.

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris Promotie & Ledenbinding: Daan Donkers

Mijn naam is Daan Donkers. Ik woon al bijna vijf jaar in Utrecht en heb afgelopen jaar mijn bachelor B&O succesvol afgerond. In 2012 ben ik lid geworden van de Jonge Democraten. De mogelijkheid om met leeftijdsgenoten na te denken en te debatteren over politiek-maatschappelijke thema’s op nationaal en internationaal niveau vind ik enorm waardevol. Vanwege de diversiteit aan thema’s en verschillende activiteiten is de JD een verrijking voor alle Utrechtse jongeren, ongeacht niveau of opleiding. 

Als commissaris Promotie en Ledenbinding wil ik inzetten op groei en verdere professionalisering van de JD. De kracht van de JD zit in de combinatie van gezelligheid en inhoudelijke verdieping. Utrecht is een stad met een enorme poel aan potentiële leden waar  de Jonge Democraten Utrecht meer gebruik van kan maken. Ik wil bij de ledenwerving en promotie actief gebruik maken van de inzet, de ideeën, en het netwerk van de huidige leden van JD Utrecht. Mocht je leuke ideeën, vragen of tips hebben, kom dan naar me toe op de borrel of stuur een mailtje.

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris Pers & Politiek: Corwin van Schendel

Mijn naam is Corwin van Schendel. Ik ben geboren in 1995, tweedejaars wiskundestudent aan de Universiteit Utrecht en nu ruim een jaar lid van de Jonge Democraten. Na drie jaar debatteren over willekeurige stellingen in Breda was ik toe aan meer inhoudelijke discussies. De JD leek me de ideale plek om mezelf te ontwikkelen en jongeren te ontmoeten die ook politiek geïnteresseerd zijn. Na mijn Kascolidmaatschap en het oprichten van een debatgroep zal ik dit jaar de functie van Secretaris Pers en Politiek mogen vervullen bij JD Utrecht.

Als Secretaris Politiek ben ik verantwoordelijk voor de politiek van de Jonge Democraten Utrecht in brede zin. Enerzijds ondersteun en motiveer ik de werkgroepen op politiek-inhoudelijk vlak. Anderzijds volg ik de gemeente- en provinciepolitiek samen met de werkgroep lokale politiek en onderhoud ik contact met de fracties. Ik hoop dat mijn enthousiasme voor lokale vraagstukken overslaat op onze leden. Zodra de Utrechtse JD iets vindt, kan ik als persvoorlichter via de media ervoor zorgen dat deze mening bekend wordt en hopelijk ook wordt overgenomen.

Voor politiek-inhoudelijke zaken als tips of vragen over lokale issues, en hulp bij politieke output zoals moties kun je me altijd bereiken.

e-mail:  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris Interne Organisatie: Bas Redert

Ik ben Bas Redert, 20 jaar oud en derdejaars student Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan Universiteit Utrecht. Deze studie ligt aan de grondslag van mijn lidmaatschap bij de Jonge Democraten, want hoewel B&O erg gefocust is op het vormen van beleid, ontbrak met het me aan het politieke spel waarin dat beleid tot stand komt. Om toch aan mijn wekelijkse politieke dosis te komen, heb ik me op mijn 19e ingeschreven bij de JD en ben ik in februari 2015 actief geworden. In deze relatief korte periode heb ik zoveel mogelijk aangepakt, maar kwam tot de conclusie dat ik nog meer wilde doen met de JD en mezelf nog verder wilde ontwikkelen. De volgende logische stap was dan ook deelname aan het bestuur.

Komend jaar zal ik de functie van Secretaris Interne Organisatie met veel plezier vervullen. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het reilen en zeilen van de werkgroepen en me bezighoud met het organiseren van trainingen. Ik zie de JD als een vereniging die zich niet alleen inzet voor politieke inhoud, maar juist ook voor persoonlijke ontwikkeling van haar leden.  Ik hoop hier een bijdrage aan te kunnen leveren door het faciliteren, uitdagen en motiveren van zowel werkgroepen als leden.

Voor vragen, opmerkingen, suggesties e.d. ben ik te allen tijden te bereiken.

e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Secretaris Externe Organisatie : Ingrid Weerts

Mijn naam is Ingrid Weerts, student Kunstmatige Intelligentie. Ik werd drie jaar geleden lid van de Jonge Democraten om politiek tegenwicht te kunnen bieden aan mijn zus, die lid is van het CDA. Nu, drie jaar verder, haal ik veel meer uit de vereniging dan alleen retorische vaardigheden. Voor mij is het een plek waar inhoud en gezelligheid op een hele fijne manier samenkomen, en waar ik me meer dan thuis voel. Na een bijdrage aan de DEMO als primair vormgever en secundair redactielid, de organisatie van de Brusselreis, het creatief team en een hoop heerlijke landelijke weekenden, was het in mijn ogen tijd voor me om een bestuurstaak op me te nemen. Mijn verhuizing naar Utrecht bood me die kans.

Als Secretaris Externe Organisatie binnen het bestuur ben ik hoofdverantwoordelijk voor in feite alle grote activiteiten, zoals de Twinning, symposia en de liberale kerk, maar ook voor activiteiten die georganiseerd worden in samenwerking met bijvoorbeeld andere politieke jongerenorganisaties of met (studenten)verenigingen.
Ik heb vertrouwen in een heel mooi jaar dat ik hopelijk met jullie allemaal kan delen.

Voor vragen of leuke ideeën/initiatieven ben ik altijd te bereiken.

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

Vacature Twinningteam

MELD JE AAN VOOR HET TWINNINGTEAM! Wil jíj met JD Utrecht een reis naar het buitenland organiseren? Mooi! Dan is het twinningteam iets ...

Lees meer...

Weblog

Twinning Tallinn: zaterdag 28 maart

Dag twee in Tallinn op twinning, een soort uitwisseling, met onze zusterpartij (ERPY) in Estland. Ook vandaag hebben we veel geleerd. Lees meer in de blog over de tweede dag, ...

Lees meer...

Twitter JD Utrecht

Word lid!

JD Utrecht Online netwerken

Facebook GroupTwitter

maandag 12 oktober 20:00
Tweeluik Vluchtelingencrisis: 2) Opvang in Utrecht - Utrecht
maandag 19 oktober 19:15
Het Kwartiertje van Susanne Schilderman - Utrecht
maandag 19 oktober 20:00
Training Framing & Manipulatie - Utrecht
maandag 26 oktober 20:00
De Amerikaanse Verkiezingsstrijd - Utrecht
vrijdag 30 oktober 20:00
Maandborrel: Drinken met Daan - Utrecht

» Bekijk volledige kalenderOntvang nieuwsbrief in HTML?

© 2013 Jonge Democraten

RKR Cookie Banner