Organisatie

Financiën

Op deze pagina vind je informatie en formulieren m.b.t. de financiën van de Jonge Democraten. Heb je vragen? Neem contact op met de penningmeester via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contributie

De JD heeft leden tussen de 12 en 30 jaar. De leeftijd wordt gemeten aan het begin van het verenigingsjaar. De vereniging kent drie lidmaatschappen:

  • Voor leden van 12 t/m 27 jaar bedraagt de contributie € 17,50 per jaar.
  • Voor leden van 12 t/m 27 jaar bestaat de mogelijkheid om lid te worden van tegelijkertijd D66 en de Jonge Democraten tegen een gereduceerd combinatietarief van € 25,00 per jaar.
  • Voor leden van 28 t/m 30 jaar bedraagt de contributie € 25,00 per jaar.

Betaling van contributie vindt in beginsel plaats via automatisch incasso. Een lid betaalt het huidige kwartaal en de nog komende kwartalen van het kalenderjaar waarin hij of zij lid is geworden. Voor ieder kwartaal is een kwart van de jaarcontributie (zoals hierboven vermeld) verschuldigd. Een brief met verzoek tot betaling wordt een lid telkens vóór het begin van het nieuwe kalenderjaar toegestuurd. Eenmaal betaalde contributie kan niet worden teruggevorderd.

Het rekeningnummer voor contributiebetalingen is 4131966 t.n.v. Contributierekening Democraten 66 te Den Haag. Vermeldt altijd uw lidmaatschapsnummer (indien bekend), uw naam, adres en het jaartal waarover u contributie betaalt.

Vragen over de contributie, de incasso-procedure en automatische incasso's kunnen gesteld worden aan de Ledenadministratie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvragen Projectsubsidie

Officiele organen en afdelingen van de JD kunnen voor bepaalde activiteiten projectsubsidie van het LB krijgen. Dit moet met behulp van onderstaande aanvraagformulieren.

Meer informatie over de procedure en deadlines vind je in de documenten hieronder

Declaratieformulieren

In specifieke gevallen kun je als lid recht op declaratie van bepaalde kosten hebben. In deze gevallen heb je vooraf toestemming van het Landelijk Bestuur nodig. Declaratie gaat via één van onderstaande formulieren. Voor vragen, neem contact op met de landelijk penningmeester of raadpleeg het declaratiereglement.

Overige documenten

Commissie Brandt

De commissie Brandt was een commissie die de financiële processen binnen de JD heeft geëvalueerd. Je kunt het verslag hier downloaden.

Kascontrolecommissie

De kascommissie controleert de financiën van de vereniging en heeft daarover geregeld contact met de Landelijk Penningmeester. Gecontroleerd wordt of het Landelijk Bestuur uitgaven doet zoals afgesproken en begroot. Ook geeft de kasco advies aan het LB op financieel gebied. Voor de continuïteit is de kasco dus van groot belang. Voor vragen kan je terecht bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Eén Europese autostekker

Elektrisch rijden begint in Nederland een vlucht te nemen. Dat heeft belangrijke voordelen, onder meer voor het milieu. In het belang van ...

Lees meer...

donderdag 21 augustus 08:30
Zomeroffensief Eindhoven - Brabant
donderdag 21 augustus 10:30
Zomeroffensief Tilburg - Brabant
woensdag 27 augustus 10:30
Zomeroffensief: Banenmarkt Apeldoorn - Twente
woensdag 27 augustus 11:00
Zomeroffensief Nijmegen: Infomarkt HAN - Arnhem-Nijmegen
woensdag 27 augustus 13:00
Zomeroffensief Arnhem: Infomarkt HAN - Arnhem-Nijmegen
woensdag 27 augustus 15:30
Rondleiding Gouvernement - Maastricht

» Bekijk volledige kalenderOntvang nieuwsbrief in HTML?

Twitter

Jonge Democraten Online

Facebook GroupLinkedIn GroupTwitterYouTube

© 2013 Jonge Democraten

RKR Cookie Banner