Inter- nationaal

Teams

 

Team Zuid-Europa

Recente ontwikkelingen in Italië, Griekenland en Spanje heeft een aantal JD'ers geprikkeld tot het oprichten van een internationaal team dat zich richt op de mediterrane landen van Europa. Landen waarin corruptie in de politiek geen uitzondering is en waar de afgelopen jaren flinke bezuinigingsmaatregelen zijn genomen. Economische verschillen tussen Noord- en Zuid-Europa wakkeren bovendien de discussie omtrent solidariteit binnen Europa aan. Het team is onlangs begonnen en de focus eerst ligt nu eerst op Griekenland, waar het contact met een aantal organisaties al is gelegd. Vervolgens zullen we onze focus uitbreiden naar andere Zuid-Europese landen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de voorzitter Daphnie Ploegstra via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Team Brusselreis

Elk jaar gaan de Jonge Democraten op bezoek bij het Europees Parlement om meer te weten te komen over de Europese Unie en kennis te maken met de Europarlementariërs. Afgelopen april zijn we naar Brussel geweest, dus in het voorjaar van 2015 zullen we weer naar Straatsburg gaan. De reis is afgelopen jaar georganiseerd door de leden Jacqueline Brand, Sophie Weenink, Ingrid Weerts en Leon Ploegstra die Team Brusselreis vormen.

Team Russia

Naar aanleiding van het initiatief van JD-leden en Oost-Europa fanaten Eva Rogaar en Stefan de Koning wordt het JD Team Russia in het leven geroepen. De politieke greep van Poetin op dit enorme land wordt steeds groter. De homo-propaganda-wet, waar de JD onlangs nog tegen heeft geprotesteerd bij het Scheepvaartmuseum wordt door velen in en buiten Rusland gezien als maar één van de vele vrijheid-beperkende en mensenrechten-schendende maatregelen genomen door Poetin en zijn regime.

Het Team Russia wil zich bezig gaan houden met het volgen van deze ontwikkelingen, het organiseren van JD-activiteiten over Rusland (en de regio) en een reis naar Moskou. Het team bestaat uit Stefan de Koning, Eva Rogaar, Eva de Jong, Eva van Sloten, Meriam de Lange, Steven Lussenburg, Ivanka Bloom, Frank van der Linden en Floris-Jan Donders.

Team Arab Transition

Het Team Arab Transition is het landelijk team dat zich bezighoudt met de politieke veranderingen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De Jonge Democraten reiken uit naar jongeren in deze regio, maar proberen ook hun ervaringen terug te koppelen naar de JD. Het team bestaat uit Emiel Bijlmakers (voorzitter), Marco van Riel, Pieter Lolkema, Ruud Schapenk, Sandra de Jongh, Dorien Lugt en Tom van den Dungen.

Voor vragen kun je altijd mailen met de voorzitter van het team Emiel Bijlmakers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Team US Elections

Het Team US Elections bestond uit Maarten Koning, Daniel Boomsma, Jorine Boink, Noortje Visser, Marit van Piggelen en Jan Jaap Schep en hun werk zit er op.
Mocht je nog specifieke vragen hebben over het project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of over de reis, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mist er iets?

Ben jij ontzettend geïnteresseerd in de politieke situatie in Papoea Nieuw-Guinea, wil jij graag een project opzetten met een van onze andere zusterorganisaties of heb je een leuk ander idee? Stuur dan een korte opzet met je plan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we kunnen kijken of het haalbaar is en hoe jouw team verder vormgegeven kan worden.
The sky is the limit. 

Weblog Internationaal

Internationaal bloggen

De JD is een internationaal gefocuste politieke jongerenorganisatie. Onze visie gaat over grenzen, we zijn internationaal erg actief en ...

Lees meer...

Twitter JD InternationaalOntvang nieuwsbrief in HTML?

© 2013 Jonge Democraten

RKR Cookie Banner