Friesland
Friesland2.jpg

Nieuw bestuur 2012-2013

Nieuw bestuur Jonge Democraten Fryslân: "blijf van Friesland af!”

LEEUWARDEN, 15 november 2012 - Op de algemene ledenvergadering van de Jonge Democraten Fryslân, de aan D66 gelieerde politieke jongerenorganisatie, is een nieuw bestuur verkozen.  De nieuwe voorzitter historicus Andrew Livsey was kritisch op de D66 Statenfractie: "Friesland is een historisch onderdeel van Nederland, een van de oudste provincies, en zal wat ons betreft nooit afgeschaft worden."

Koos Kaspers, ICT professional, is de penningmeester en Rick Bouma, stagiair bij de provincie Friesland en bestuurslid bij jeugdhonk ‘De Knuppel’ in Anjum, is algemeen secretaris.

Voorzitter Livsey was vol lof over zijn voorgangers, en roemde het organisatorische talent van de vorige voorzitter, Yuri van Hoef: “Stoomtrein Van Hoef bracht de Jonge Democraten Fryslân op het goede spoor, en wij gaan als een diesel verder.”

Daarnaast is Livsey kritisch op de huidige Statenfractie van D66 Friesland en merkte op: “D66 Friesland heeft zichzelf te kort gedaan door niet op te komen voor de vrijzinnige liberale Fries. De Jonge Democraten Fryslân zullen nooit voor afschaffing van de provincie Friesland zijn. Friesland is een historisch onderdeel van Nederland, een van de oudste provincies, en zal wat ons betreft nooit afgeschaft worden.”

De Jonge Democraten Fryslân tellen zo’n 100 leden en zijn daarmee de grootse politieke jongerenorganisatie in Friesland. De Jonge Democraten organiseren maandelijks lezingen en trainingen voor in politiek geïnteresseerde jongeren.

De volgende functies zijn nog vacant:

Algemeen   Secretaris
De spin in het web van de organisatie. Jij staat garant voor communicatie tussen alle partijen waar de Jonge Democraten contact mee onderhouden. Neem voor meer informatie of vragen contact op met de voorzitter.

Secretaris Politiek
Je waarborgt de politiek inhoudelijke koers van de afdeling. Samen met de secretarissen Promotie en Scholing en Vorming haal je interessante lezingen naar Fryslân en ontwikkel je een politiek inhoudelijk lijn.Organisatorisch talent vereist.

Secretaris Promotie
Flyers (laten) maken, de afdeling op de sociale media promoten, ledenwerving en de politiek inhoudelijke koers duidelijk naar promoten, dat zijn jouw taken. Enthousiasme, overtuigingskracht en netwerken zijn drie belangrijke eigenschappen.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor het laatste nieuws over de Jonge Democraten Fryslân op onze Facebook pagina (groep Jonge Democraten Fryslân).

JD Friesland Online netwerken

Twitter JD Fryslân

Nieuws

Nieuw bestuur 2012-2013

Nieuw bestuur Jonge Democraten Fryslân: "blijf van Friesland af!”LEEUWARDEN, 15 november 2012 - Op de algemene ledenvergadering van de Jonge Democraten Fryslân, de aan D66 ...

Lees meer...

Word lid!

vrijdag 02 mei 18:00
Introweekend - landelijk
vrijdag 02 mei 18:00
Introweekend - landelijk
vrijdag 02 mei 18:00
Introweekend - landelijk
vrijdag 09 mei 19:15
Nacht van Europa - landelijk
zaterdag 10 mei 18:00
Lustrumweekend - landelijk
zaterdag 10 mei 18:00
Lustrumweekend - landelijk
vrijdag 16 mei 08:00
PJO-debat: De Derde Kamer - landelijk
vrijdag 16 mei 08:00
PJO-debat: De Derde Kamer - landelijk

» Bekijk volledige kalenderOntvang nieuwsbrief in HTML?

© 2013 Jonge Democraten

RKR Cookie Banner