Friesland
Friesland2.jpg

Bestuur 2014

Bestuur Jonge Democraten Friesland 2013-2014

Bestuur Livsey II

v.l.n.r.   Daniel van Nieukerken, Pieter-Jan Hazelhoff, Andrew Livsey,
            Bouwe Schroor, Koos Kaspers.
            Uiterst links: Rients Greidanus         Uiterst rechts: Sander Zagema

 

 

Voorzitter - Andrew Livsey

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Andrew Livsey. Ik ben 28 jaar oud en woonachtig in het centrum van Leeuwarden. Mijn wortels liggen in Sneek, waar ik ben geboren en getogen. Dankzij de Engelse nationaliteit van mijn vader ben ik tweetalig opgevoed, een groot voordeel in het dagelijks leven. 

Na het volgen van de HAVO ben ik begonnen aan de opleiding voor geschiedenis docenten in Leeuwarden. Ik ben net begonnen met een vervolgstudie, een schakeljaar van de master onderwijskunde. Momenteel werk ik als projectmanager bij het leerbedrijf Global Goals 2015, waar ik MBO en HBO studenten begeleid tijdens hun stage. Dit leerbedrijf richt zich vooral op de millenniumdoelen, waarbij duurzaamheid en fairtrade centraal staan. 

Zo'n vier jaar jaar ben ik nu lid van de Jonge Democraten Fryslân, in diverse rollen. Toen ik besloot een actieve bijdrage te doen ben ik begonnen met de bestuursfunctie secretaris, momenteel ben ik al zo'n anderhalf jaar voorzitter van de JD. Mijn ervaringen bij de jongeren politiek in Friesland koester ik enorm. Samen met het bestuur van de JD Fryslân zet ik mij in om (lokale) politiek dichterbij jongeren te brengen, toegankelijk en vooral leuker te maken. Met een bestuur als het huidige aan mijn zijde is het fantastisch om aan deze taak te werken. Daarnaast ben ik actief bij D66 Leeuwarden in de permanente campagne commissie.

Naast mijn werk & bestuursfuncties mag ik graag koken, lezen en tijd doorbrengen met mijn vrienden en familie. Recentelijk ben ik begonnen met het verwezenlijken van één van mijn jeugddromen; parachutespringen. Daarnaast mag ik graag toeren met de auto, citytrips maken en verzamel ik Lp's


Algemeen Secretaris - Pieter-Jan Hazelhoff

Pieter-Jan Hazelhoff vervult sinds december ’13 de functie van Secretaris. In het dagelijks leven is Pieter-Jan student en heeft sinds dit jaar de rol van algemeen secretaris opgepakt.
Hoewel pas een enkel jaar lid van de Jonge Democraten, heb ik mij vanaf het begin vol ingezet om de idealen waar wij allemaal voor staan uit te dragen en meer aandacht te geven. Samen met de rest van het bestuur vindt ik het dan ook een eer op een productieve manier bij te mogen dragen aan een positieve en creatieve sfeer binnen de JD.

Speerpunten zie ik vooral in bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. In een tijd waarin meer en meer informatie digitaal beschikbaar, is ook veel informatie onvolledig of zelfs incorrect. Vooral in de politiek kan dit nare gevolgen hebben.
Thema’s aan de orde stellen waar jongeren iets aan hebben zie ik dan ook als een taak van de JD.
                    

Penningmeester - Koos Kaspers

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Koos Kaspers, in 1988 geboren in Leeuwarden en daar ook woonachtig. Ik werk op dit moment bij Aegon als Business Informatie Analist en volg daarnaast een master in deeltijd. Hiervoor onder meer gewerkt bij de Friesland Bank, binnen het domein ICT Security en later bij Ordina als ERP consultant. Verder maatschappelijk actief als lid van het wijkpanel van de Muziek- Transvaal- en Vogelwijk in Leeuwarden en als penningmeester bij de JDFRL. Naast m'n werk besteed ik mijn tijd aan sport, muziek, vrienden en probeer het nieuws en de actualiteiten een beetje bij te houden.


Promotie - Bouwe Schroor

 Mijn naam is Bouwe Schroor, ben 27 jaar oud en woonachtig te Leeuwarden. Ik ben geboren en getogen nabij Drachten. Na het behalen van mijn havo diploma heb ik een opleiding gevolgd aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden. Voor ik naar deze stad ben verhuisd heb ik in Groningen gewoond, wat overigens ook een hele gezellige stad is.

Tussendoor heb ik diverse banen gehad zoals bijvoorbeeld zeilintructeur, apotheekmedewerker en ondernemer.

Ik ben al vanaf mijn havo periode geïnteresseerd in de politiek. Aan het einde van mijn studie ben ik lid geworden van de Jonge Democraten. Hier ontdekte ik dat het beregezellig is om politiek te bedrijven met andere poltiek geïnteresseerde jongeren en heb ik spijt dat ik niet eerder lid ben geworden.

Naast politiek is zeilen mijn grote passie. Dit doe ik zowel recreatief als in wedstrijdverband. Hoogtepunten in het seizoen zijn de noordelijke- en landelijke kampioenschappen en de sneekweek.

Lijkt het jou ook leuk om eens een van onze activiteiten bij te wonen of om een langs te komen dan ben je altijd welkom!

Organisatie - Daniel van Nieukerken

Helaas is de functie van Secretaris Organisatie momenteel vacant. Interesse? Neem dan snel contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Commissies - Rients Greidanus & Sander Zagema

Dit jaar wordt er ook met commissies gewerkt. Zij dragen bij aan een effectieve implantatie van het beleid van de Jonge Democraten Friesland.

Algemeen contactadres

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Friesland Online netwerken

Twitter JD Fryslân

Nieuws

What's up in Fryslan?

Het Jaar 2014 is inmiddels vrolijk ingeluid en dat blijkt te werken. D66 was dé grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezen! En terecht, want geen enkele partij heeft het ...

Lees meer...

Word lid!

zaterdag 25 oktober 10:00
OUDtro-weekend - landelijk
zaterdag 01 november 10:00
Congres 100 - D66 - landelijk
vrijdag 07 november 18:00
Introweekend - landelijk
zaterdag 15 november 10:00
Dag van het Midden-Oosten: Taking Responsibility - landelijk

» Bekijk volledige kalenderOntvang nieuwsbrief in HTML?

© 2013 Jonge Democraten

RKR Cookie Banner